Kinek milyen autója van és mekkora az éves javítási költsége?
Egy kis közösségi adatbázisként is működhetne ez a dolog, segítvén az autókhoz kevésbé értőket illetve vásárolni vágyókat, akiknek fontos szempont az autó üzemeltetési költsége.
Ezeket az adatokat osszátok meg velünk:
autó tipusa, évjárat, cm3:
éves futásteljesítmény:
hány éve van nálad:
éves üzemeltetési költség, üzemanyag, gumik nélkül, csak az alkatrészek, javítás, kötelező szervíz, vegyétek figyelembe:
Ford Mondeo 2010, 2.0 TDCI,
Fél éve van meg, eddig 3000 kilométert mentem vele, most áll 141.000-en a számláló.
Vétel előtt komplett nagyszervíz lett rajta elvégezve, olyan 250.000Ft értékben, fékek, kopó alkatrészek, vezérlés, szűrők-folyadékok, szóval még semennyit az üzemanyagon és vételi költségeken felül.
Most lesz a nyári szezon előtt egy komolyabb ráköltésem, kap egy új hangrendszert olyan 3-400.000 Ft értékben.
Golf IV TDI
évi kb 60.000 km. Másfél év alatt egy ajtózár csere volt, meg most lesz klímakompresszor (még nem rossz, de engem zavar a hangja, még menne a szerelő szerint sokáig) előbbi 7000, utóbbi 20000+ munkadíj.
Ezen kívül szokásos olajcsere (16.000Ft) megvételkor volt vezérlés, azt már nem tudom mennyi volt, lassan jön a következő. Meg persze 17es felni új gumikkal, de az szerintem itt nem számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!