Mi a véleményetek a Valeo 4P típusú lendkerékről?
Ez egy kettőstömegű lendkerék kiváltására alkalmas lenkerék, kuplunggal együtt. Itt egy videó is róla. Szerintem jó megoldás, ti hogy látjátok?
https://www.youtube.com/watch?v=jqMFN_WcePY
Én biztos nem játszanék a kéttömegű marhasággal. 100 évig jó volt a sima lendkerék, az utolsó 10-ben már nem. Érdekes..
Azon csodálkozok, hogy egyáltalán van kiváltó hozzá.
A közvetlen befecskendezéses motoroknál járás közben nagyobb a szögsebességváltozás és ezt leginkább kéttömegű lendkerékkel lehet kompenzálni. A VW a kisebb teljesítményű 1.6-os dízeleit egytömegű lendkerékkel szereli, de szokott érkezni panasz váltózörgés miatt. Régebben én is bevállaltam volna egy ilyen szettet, de most hogy már jobban átlátom az előnyeit és a hátrányait, inkább maradok a kéttömegnél.
Ehhez a 4P szetthez amúgy tudomásom szerint nem lehet külön tárcsát és szerkezetet venni, ezért ha elkopik akkor ismét csak lendkerékkel együtt lehet megvenni. :)
"100 évig jó volt a sima lendkerék, az utolsó 10-ben már nem. Érdekes."
Az első 100 évben nem is nagyon voltak 70-80-90 lóerő/liter teljesítményű dízelek, most meg vannak. Lehet 100 éve turbófeltöltésű dízel sem volt még, meg n+1 dolog. Az idő múlik, a technika fejlődik.
Elhiszed ha nagyon akarnák megoldanák egytömegűvel is? De, akkor legyen 2! 2 félből álló vasdarab néhány rugóval és fogaskerékkel. Természetesen fixre levasalva nehogy javítani tudd. Vedd meg inkább az egészet 150-200 ezer Forintért. Miért nincs hozzájuk felújító szett? A rugók, speciális zsír, görgők, csapágy. Külön miért nem kaphatók? Mert 20-30 ezerből fel lehetne újítani és elmenne újabb 200 ezer kilométert?
Vegyük már észre mire megy ki a játék..
Értem amit írtok, én inkább arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek az autóra milyen hatással van?
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!