Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Használt autó autókereskedésből?

Használt autó autókereskedésből?

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem, hogyha autókereskedésből vásárlok használtautót, akkor az új forgalmit, törzskönyvet, eredetiségvizsgát, vagyonszerzési illetéket, a kereskedő intézi, vagy mintha magánszemélytől venném, nekem kell az okmány irodában elmenni?

köszönöm szépen!

2015. ápr. 30. 17:26
 1/7 anonim ***** válasza:
Nekem elintéztek mindent, de gondolom a kereskedéstől is függ.
2015. ápr. 30. 17:47
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! És ha a kocsi 500,000 ezerért van meghírdetve, akkor arra még rájön a 100 ezer forintos minden figy-ferefütty díj?
2015. ápr. 30. 17:57
 3/7 anonim ***** válasza:

Nincs egyértelmű szabály. Van olyan kereskedő, aki megveszi magának, vagy a cégnek, az autót. Kisebb-nagyobb szépséghibákat eltüntet, csinosítgat a kocsin, és várja, hogy egyszer majd megtetszik valakinek. Akad aki hosszútávra gondol, és a rendszámot is leadja. Na és van olyan, akinek "megbízásból" áll az udvaron, mint egy parkolóban. Itt nem veszik meg az autót csak közvetítenek. Ebben az esetben az eladásig a régi tulaj tárolási díjat fizet. Ezen kívül még számtalan megoldás létezik, több-kevesebb szabálytalansággal és jogi buktatóval.... :(

Az eredetiségvizsgálat ára, és hasonlók, gyakran szóbeli megállapodás kérdése.

Egy dolgot tehetsz, mindent végiggondolsz, és összeírsz, aztán cetli a kézben, és kérdezgetsz. Akár okmányiroda, akár vizsgabázis, vagy autókereskedés, légy körültekintő, sajnos, a jószívűség és az igazmondás, egyre ritkábban jellemző a mai kor emberére.

2015. ápr. 30. 18:08
 4/7 anonim ***** válasza:
vagy kifizeted a kocsit írtok egy adásvételit, elhozod a kocsit és elintézel minden papírmunkát magadnak, vagy megbízod a kereskedőt és ha minden papírmunka megvan, csak akkor hozhatod el a kocsit. azt választod amelyik neked szimpatikusabb. én jobb szeretem saját magam intézni az ilyet, ezért (SZVSZ) az 1. opciót ajánlanám.
2015. ápr. 30. 18:12
 5/7 anonim ***** válasza:
Én fél éven belül írattam át nevemre 2 autót. Az egyiket én intéztem (magánszeélytől vettem) A másikat meg amit kereskedésből,ott elintéztek midnint. Kivéve : biztosítást kikalkuláltattam , és valami 1500HUF/ negyedév -el több jött volna ki mint , amit én számoltam,szóval azt megbeszéltem velük,hogy azt majd én elintézem akkor . Megkötötten Netrisken, elküldtem nekik és kész. Opelnél vettem amúgy az enyémet (nem Opel márkájú) használtautót.
2015. ápr. 30. 21:32
 6/7 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm!

Még egy bugyuta kérdés:

ha a kereskedő 500 000 ezer forintos árat mond egy autóra, akkor a papírmunka még erre rá jön igaz?

pont úgy mint magánszemélynél?

2015. máj. 1. 00:08
 7/7 anonim ***** válasza:
ha az ár irány ár, akkor abból még le tudsz alkudni cirka 50-et, így az autó 450, és ehhez jön még hozzá egy kb. 50E ft-os átírási díj (függően az autó teljesítményétől és életkorától). de a lényeg ahogy írtad. végösszeg = autó ára + átírási díj.
2015. máj. 1. 01:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!