Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Üdv.92 es astra f - el olyan...

Mazsi866 kérdése:

Üdv.92 es astra f - el olyan gondom van hogy egyre gyakrabban kivillan a töltés jelző a műszerfalon, Mi lehet a gond?

Figyelt kérdés
Cseréltem generátor szijat ma mert mikor világítást vagy hátsó ablak fűtést kapcsoltam csúszott a szíj. Most a napokban pedig elkezdte hogy folyamatosan világít a töltés jelző a műszerfalon, eddig nem is volt gond ezzel amíg ma fel nem kapcsoltam a világítást a kocsin hazafelé jövet melobol, haza értem le állítottam a kocsit aztán egyből indítani akartam de az akksiba már nem volt kajak pedig előtte semmi gond nem volt, bele raktam másik akksit azzal ugye egyből indult töltés jelző nem világított egész addig míg kíváncsiságbol rá nem tettem a világítást akkor azonnal kivillant megint a töltés jelző és úgy is marad, de járó motornál le szedtem az akksi sarut és járt a motor ahogy annak lennie kell, mi lehet a baj mert annyira nem vágom ezt a dolgot? Annyi van még hogy mikor rá rakom az akksi sarut akkor picit szikrázik, riasztó meg ilyen extrák nincsenek benne hogy azoktól szikrázik mert áramot vesz fel. Előre is köszönöm a segítséget
2015. ápr. 28. 20:42
 1/5 anonim ***** válasza:
Diódahíd, vagy fesszabályzó...
2015. ápr. 28. 20:44
 2/5 anonim ***** válasza:

Nekem is volt ilyen. Nem a szíj a baj, hanem elromlott a generátorod és nem tölti az aksit.

Ne kapcsolj világítást, semmit se csinálj, mert be se fogod tudni indítani a kocsit. Tartalékold amíg indulsz vele szervizbe. El fogsz tudni érni, ha pl. 2-esben mész vele, nagy fordulatszámon, tehát üveghangon. És akkor úgy kapja a töltést, mint a bicikli dinamója. Mivel maga a generátor nem képes rá. Ha beindítod és leakar állni, akkor gázadásokkal tartsd fent a fordulatot, ezzel feltöltöd, aztán indulj. Ha dugóba keverednél a szervizbe menet és felvillanna, akkor ugyanígy nyomogasd a gázt.

Én sajnos csak 2 vagy 3 nap múlva tudtam elvinni akkoriban és addig így járkáltam vele. Volt, hogy dugóba keveredtem itt Budapesten fogászatra menet...

2015. ápr. 28. 20:52
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem tölt a generátorod, nem kell nagy dologra gondolni. Célszerű elvinni eg yszakműhelybe, ahol megcspágyazzák és kicserélik a szénkeféket és kész is. kb 10.000 Ft, max
2015. ápr. 28. 21:15
 4/5 anonim ***** válasza:
Jah igen, nekem is anno ezeket csinálták amit az utolsó írt.
2015. ápr. 28. 21:28
 5/5 anonim ***** válasza:
Szénkefe csere megoldja, szerintem.
2015. ápr. 28. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!