Te melyiket vennéd (kisteherautók)? Miért?
Platós kisteherautók: Mazda E2200 vagy VW Transporter 4
Rövid indoklást is kérnék (pl: fogyasztás, alkatrészárak, megbízhatóság, otthoni szervizelhetősék, stb, stb.)
Az általad írt kettőről nem tudok dolgokat, viszont ha nem csak ebben a kettőben gondolkodsz, akkor leírom a sajátomat.
Nekem Iveco 35 Daily-m van, 2006-os évjáratú 3.0-ás 166 lóerős motorral. Amiért ezt vettem, mert az előző is Iveco volt és több mint 15 évig használtam minden gond nélkül. Fogyasztása 10-11 liter, megbízhatósága maximális, motorja erős és nagyon bír menni, alkatrészei nem drágák, otthon nem szervízelem mert nem értek hozzá és nem kontárkodom össze.
A Mazda mellett szól, hogy jobban pakolható, megbízható motorja van, ellene, hogy a karosszéria japánosan hajlamos rozsdásodni a küszöböknél, illetve nem olyan biztonságos, mint a T4, de ha túlnyomórészt városban használod, akkor nem nagyon számít.
A T4 szélesebb motorválasztékkal rendelkezik, kicsivel csendesebb, biztonságosabb, viszont használtan is , mint a legtöbb VW, túl van árazva, és szép összegeket kérnek el egészen lefingott darabokért, illetve a futóműhöz drágábbak az alkatrészek.
Mindegy, melyiket veszed, egy jó állapotú példánnyal még sokáig tudsz dolgozni.Én szívódízelt vennék, ha nem zavar, hogy kicsit zajosabb és lomhább, illetve ha nem akarsz autópályázni 130-cal.Ha igen, akkor a T4 a nyerő a 102 lóerős 2.5TDI-vel, bár ennek a fenntartási költsége több.A fogyasztás ezeknél ugyanolyan, talán a Mazda, ha óvatosan hajtod, városban kicsivel kevesebbet eszik.Városban 8 literre számíts (Budapesten a forgalmasabb részeken akár 10 is lehet), országúton 90-es tempónál 6.5-7.5, autópályán, ha hajtod őket, akkor megeszik az életedet, és hamarosan meglátogathatod a szerelőt egy kis hengerfejproblémával.Én még figyelmedbe ajánlanám a Toyota Hiace-ot, és a Nissan Vanette Cargot.Biztonságosabbak, mint a Mazda, de még olcsóbban találsz jól felszerelt, jó állapotú darabot, mint T4-ből, a jellemzőik pedig ugyanazok.A motorjaik (ha nem padlózod) örök élet, meg egy nap, a kasztnira kell figyelni a rozsda végett, és a középmotor-hátsókerékhajtás kombó miatt rendkívül fordulékony.Hiace-ból találsz összkerekeset is, de ott a fogyasztás már nem a gazdaságos kategóriába esik.Ha van még kérdés, írj. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!