Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lehet meg kell válnom a...

Lehet meg kell válnom a autómtól mert nem tesz jót neki a E10-es nafta?

Figyelt kérdés

Nagyon régi '94-es autóm van és "biobenzin" tönkre teheti a kocsit. Mit tegyek? Hivatkozási link lentebb.

[link]

2015. ápr. 23. 14:44
 1/9 anonim ***** válasza:
ne tankolj bele E10et. ennyi a titka.
2015. ápr. 23. 15:21
 2/9 anonim ***** válasza:

Pff....

Megint egy túlszenzációzott tévhit...

Egyike voltam az E85 bevezetésekori átállóknak, mikoris a benzines autóinkat szoktattuk át E85-re. Akkoriban is felröppentek ezek a szuper tévhitek, hogy "megeszi a tömítéseket az alkohol", meg "beáll tőle a motor" stb...

Az E85 átalakítók (spriccidőnövelők) borsos ára miatt akkoriban sokféle helyettesítő megoldást kikísérleteztünk, pl: karburátoros motornál a túlméretes alapjárati-, és főfúvókák, levegőszűrő eltömése, üzemanyagnyomás emelése, stb... A lényeg az egészben,. hogy egy-két dugulástól eltekintve komolyabb probléma nem fodult elő az alkohol miatt. Amivel én személy szerint használtam annó E85-öst, tehát 85% alkohol, 15% benzin, az:

- '93 1.3 Suzuki Swift GL

- '96 1.4 Fiat Brava SX

- 2004 1.4 Daewoo Kalos

- '90 1.3 Lada Samara 1.3

- 2006 Renault Scenic 1.6

- 1995 Opel Astra 1.4

Egyiknél sem volt visszavezethető hiba az etanol miatt.

2015. ápr. 23. 15:34
 3/9 anonim ***** válasza:
nincs ebben semmilyen tevhit, tenyleg megeheti a muanyagokat, a gumi alkatreszek is karosodhatnak, es tenyleg okozhat korrozitot is.
2015. ápr. 23. 15:51
 4/9 anonim ***** válasza:

Mint a reklámokban... HozzájárulHAT az egészség megőrzéséhez....

Igen, ebben igazad van. A gumi alkatrészek is károsodHATnak, és tényleg okozHATnak korróziót is. Ahogy egy motormosás is okozHATja, hogy tönkremegy a motor, bár azt a motort meg lehet...

2015. ápr. 23. 15:56
 5/9 A kérdező kommentje:

Van ez a V power a kagylóséknál... az szerintetek megmarad?

Mert most azzal próbálkozok a kutas csávó mondta,hogy Suzynak jó.

Nagyon jó arcok vagytok,köszönöm a eddigi válaszokat. :)

2015. ápr. 23. 16:22
 6/9 anonim ***** válasza:
Suzukiba ne sajnáld az E10-et, nem lesz neki semmi baja. + évet autóztam vele E85-el, még az üzemanyagszűrőt se kellett benne cserélni. Bírja, mint isten a szidást. :)
2015. ápr. 23. 17:10
 7/9 A kérdező kommentje:

Nagyon allergiás a rossz naftára Suzy van egy hely ahol ha mindig tankolok utána ráz,és nem húz a vas,nos ott vizezik a benyát.

Honnét lehet tudni,hogy nem árt neki ? 4. generációs Fiestának árt? Vagy a '93 A Omegának?

2015. ápr. 23. 17:16
 8/9 anonim ***** válasza:
Tapasztalatból mondom. 93-as swiftben használtam az E85-öt 3 évig.
2015. ápr. 23. 17:35
 9/9 anonim ***** válasza:
Akkor majd tankolsz 98ast. Jóval olcsóbb mint a "prémium" üzemanyagok.
2015. ápr. 23. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!