Lehet meg kell válnom a autómtól mert nem tesz jót neki a E10-es nafta?
Nagyon régi '94-es autóm van és "biobenzin" tönkre teheti a kocsit. Mit tegyek? Hivatkozási link lentebb.
Pff....
Megint egy túlszenzációzott tévhit...
Egyike voltam az E85 bevezetésekori átállóknak, mikoris a benzines autóinkat szoktattuk át E85-re. Akkoriban is felröppentek ezek a szuper tévhitek, hogy "megeszi a tömítéseket az alkohol", meg "beáll tőle a motor" stb...
Az E85 átalakítók (spriccidőnövelők) borsos ára miatt akkoriban sokféle helyettesítő megoldást kikísérleteztünk, pl: karburátoros motornál a túlméretes alapjárati-, és főfúvókák, levegőszűrő eltömése, üzemanyagnyomás emelése, stb... A lényeg az egészben,. hogy egy-két dugulástól eltekintve komolyabb probléma nem fodult elő az alkohol miatt. Amivel én személy szerint használtam annó E85-öst, tehát 85% alkohol, 15% benzin, az:
- '93 1.3 Suzuki Swift GL
- '96 1.4 Fiat Brava SX
- 2004 1.4 Daewoo Kalos
- '90 1.3 Lada Samara 1.3
- 2006 Renault Scenic 1.6
- 1995 Opel Astra 1.4
Egyiknél sem volt visszavezethető hiba az etanol miatt.
Mint a reklámokban... HozzájárulHAT az egészség megőrzéséhez....
Igen, ebben igazad van. A gumi alkatrészek is károsodHATnak, és tényleg okozHATnak korróziót is. Ahogy egy motormosás is okozHATja, hogy tönkremegy a motor, bár azt a motort meg lehet...
Van ez a V power a kagylóséknál... az szerintetek megmarad?
Mert most azzal próbálkozok a kutas csávó mondta,hogy Suzynak jó.
Nagyon jó arcok vagytok,köszönöm a eddigi válaszokat. :)
Nagyon allergiás a rossz naftára Suzy van egy hely ahol ha mindig tankolok utána ráz,és nem húz a vas,nos ott vizezik a benyát.
Honnét lehet tudni,hogy nem árt neki ? 4. generációs Fiestának árt? Vagy a '93 A Omegának?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!