Melyik Astra G Diesel a legjobb?
1,7Diesel, 68Le, 75Le, 82Le? Vagy a 2 literes?
Megbízhatóság, fogyasztás, szervizköltség szempontból.
2tömegű lendkerék?
Ha normálisan közlekedsz akkor a 75-80 lovas 1.7-esnek elég kell lennie. Ha meg kell a pówa, akkor ott a 101 lovas 2 literes vagy a 125 lovas 2.2-es dízel.
A spritmonitor szerint a 75 és a 80 lovas 1.7 az megáll 5.5 liter alatt, a 82 lovas 2.0 más közel annyit eszik, mint a 125 lovas 6.3-6.5 litert.
A német 1,7 dízeleket csak 2000-ig tették az Astrákba, X17DTL a motorkódjuk és ez a leggyengébb (68Le). 2000 után már csak Isuzu 1,7 dízelek vannak bennük, Y17DT és 2003-tól Z17DTL motorkóddal (75/82Le). Ezeket tartják a legjobb, leggazdaságosabb motoroknak.
Motor és adagolóvezérlő elektronika, valamint generátor meghibásodás szokott előfordulni. Kettős tömegű lendkerék még nincs bennük.
A 2 literes motor német fejlesztés és kétféle van belőle. Amelyiken már meghalt a Bosch adagoló és amelyiken meg fog halni. Több százezerbe kerül a javítása és nem is mindig sikerül. Egyebekben nem rossz motorok, bírják a strapát.
Nekem is szintén H Astrában van 101 lóerős Z17DTH motor. De ha jól tudom késői szériás G Astrákba is került. Jó motor. Sokat autópályázva 130-140-es tempóval nekem is 6 körül fogyaszt.
A lendkeréktől pedig szerintem nem kell annyira rettegni, mint mondjuk 10 éve. Ma már ehhez egy LUK kéttömegű lendkerék 100 alatt van. Az enyém fel lett újítva 2 éve és tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!