Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyit számít egy nyári...

Mennyit számít egy nyári guminál a gördülési ellenállás?

Figyelt kérdés

Épp tervezek egy szett gumit vásárolni, de nem adnék ki feleslegesen egy vagyont.

Ezek között vacillálok:

[link]

[link]

2015. ápr. 20. 17:42
 1/7 anonim ***** válasza:

Milyen szempontból?

A zaj érdekel, a fogyasztás, a tapadás, vagy mi?

Milyen autó, mire használod és mennyit?

Ezekre kell válaszolni, hogy tudd milyen karakterű gumit akarsz venni.

2015. ápr. 20. 20:31
 2/7 anonim ***** válasza:

mindennél számít a gördülési ellenállás..de..ha tökéleteset szeretnél vásárolni, az egy vagyon lenne, és a méretből következtetve nem Lamborghinire kell...

ha ez tetszik ,vedd meg nyugodtan, aztán használd örömmel.

(csak halkan jegyzem meg, én alig megyek tízezret évente itt Budapesten, ezért csak téligumival járok egyész évben. Jobban kopik talán, de sokkal jobban tapad. és ahogy elnézem a parkolókban a gumikat, sokan járnak nyáron is télivel)

2015. ápr. 21. 06:44
 3/7 anonim ***** válasza:

"Jobban kopik talán, de sokkal jobban tapad." Na ekkora hülyeséget se hallottam még :D Téli gumi a melegben nyúlik, puha lesz, pont hogy rosszabb lesz a tapadása. Mindegy.

Kérdező: rajtad múlik, 6 ezer a különbség a szettnél, szerintem ha csak az 5 évet számoljuk, potom pénz. Ha sokat mész, érdemesebb jobb minőségűt, egy esetleges balesethelyzetnél sokat számít az az 1-2 méter :)

2015. ápr. 21. 08:56
 4/7 A kérdező kommentje:

tényleg nem lamborghinire kell:P f astrára kell, és nem megyek vele túl sokat... a kérdésem a fogyasztás. az egyiknél ott van, hogy gördülési ellenállás e... a másiknál b. ugyanígy a nedves úton fékezésnél is.

a kérdés arra vonatkozik, hogy mennyit számít, hogy b, vagy e? van erre valami táblázat? mérhető ez valahogy pénzben?

2015. ápr. 21. 12:41
 5/7 anonim ***** válasza:

A fogyasztás akkor lesz alacsonyabb, ha kicsit keményebbre fújod a gumikat.

Ilyen tekintetben mindegy, h melyik gumi.

2015. ápr. 21. 14:15
 6/7 anonim ***** válasza:
Kevés használat mellett semmi különbség. Inkább hosszú utakon, autópálya ahol számít. Előzőnek igaza van, a gyárinál 0,1-0,2-vel fújhatod keményebbre, úgy még nem kopik félre. (helyes futómű beállítás mellett)
2015. ápr. 21. 14:39
 7/7 anonim ***** válasza:
Én a KUMHOT-t választanám elvileg jobbak az adatai,de bármelyik meg teszi
2015. ápr. 21. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!