Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy audi a8 automata tiptronic...

HorváthSanya89 kérdése:

Egy audi a8 automata tiptronic váltót hogy használok kézi üzemmódban? Pl ott a D fokozaton és állok egyhelyben D ból eltolom jobbra (vagy balra) és ott ha megtolom felfele akkor berakja egyesbe

Figyelt kérdés
És egyesbe úgy is betudom tenni ha nyomom a gazt es ugy is ha nem es mi tortenik ha nyomva tartott hazzal indulok meg a fentebb lévő sebesegek kozott amikor valtok akkor fel kell engedni a gaz vagy tartom ugyan ott es megnyomom a valtokart? És menet kozben atlehet tenni D bol kézibe?
2015. ápr. 20. 16:53
 1/3 anonim válasza:
A D fokozat kiegészítése, így te tudod eldönteni mikor szeretnél váltani. Persze nem korlátlanul te kezeled, mert ha a vezérlőegység úgy látja, hogy ez már nem esik az üzemi körülményein belül, akkor átveszi az irányítást (nem enged elváltani, vagy ha kell ő maga vált). Álló helyzetben és menet közben is kihelyezhető és váltogathatsz vele, nem kell a gázt felengedni, azt a motorvezérlő megteszi (régebbi elektromos vezérlésű automatáknál a gáz úgy maradt, ez csak kényelmi funkció). Vissza is visszarakható D-be. Nem tudom ebben az autóban benne van-e, de az újabb Audikban szokott lenni rajt funkció. PL: Sport fokozat, fék, gáz egyszerre fordulat felkúszik egy szintre, így a turbónyomás felépül. Amint a féket felengeded az autó nagyon meglódul. De ezt csak bemelegedett motornál engedi. Viszont tartósan nem ajánlott a használata, pár alkalom után (akár 10) a váltóolaj élettartama csökken.
2015. ápr. 20. 17:18
 2/3 anonim válasza:
Ha, valamit kihagytam vagy kifogásolhatót írtam javítson ki valaki.
2015. ápr. 20. 17:19
 3/3 anonim válasza:
2015. ápr. 20. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!