V12 vagy V6-os motor a jobb?
V6 pörgősebb a kevesebb alkatrész miatt, V12 erősebb a kétszer annyi dugattyú miatt.
Persze köbcenti függvénye minden.
"én személyszerint a V12-es motort jobban szerettem"
Öööö, a babetta és hasonlók egy, azaz 1 hengeresek.
A rácsing, tyúning Buzuki 3, 4 hengeres, a Véjeftées Lada de Rácsing szintén, Béjemvéből már akad 6 vagy több is.
Melyik 12 hengerest is szeretted annyira?
Szerintem nyelvtankönyv hiányában elgépelte.
SZERETEM akart lenni az a SZERETTEM.
Valszeg trutyúbos, gúglis emberrel állunk szemben :S
Attól függ, hogy milyen szempontból nézzük hogy mi a jó. A V12 persze, erősebb, szebb a hangja, exklúzivabb, mindig egy luxusautóban van, stb, ezért soha nem mondjuk rá hogy nem jó.
De a valóság hogy műszakilag egyáltalán nem jó motor. Túl hosszú a főtengely meg minden, meg a sok henger akkora hőt generál, hogy minden megég, ez tipikus probléma a V12-nél. Az A8-ba például be sem fért a V12, ezért csináltak W12-őt, az meg annyira komplikált lett, hogy rémálom szerelni.
V6-os egyszerűbb, elterjedtebb. Igazából enm a V6 a legjobb, hanem a V8, az a legkiegyensúlyozottabb, gyújtást is egyszerű rajta megoldani, és azok a legstrapabiróbbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!