Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Skoda Octavia2 1.9PD TDI...

Baritrust kérdése:

Skoda Octavia2 1.9PD TDI Fenntartási költségek? Vélemény

Figyelt kérdés

vèlemènyeket szeretnèk tapasztalatot akinek van màr tapasztalata az autoval,melyik a legdràgàbb alkatrèsz,stb stb

Koszi

kèp

[link]

2015. ápr. 12. 02:01
 1/3 anonim ***** válasza:
Mnden alkatrész drága. PD elemek, változo geometriás turbo, kettőstömegű lendkerék..
2015. ápr. 12. 08:36
 2/3 anonim ***** válasza:

Nekem A4 volt ugyanezzel a motorral, csak szerencsére koromszűrő nélkül.

Amúgy megbizható motor ez, de ha mégis tönkremegy valami, akkor drága, a legdrágább talán a PD elemek cseréje, de erre kicsi az esély hogy tönkremenjen, főleg ha jó minőségű gázolajat veszel, és nem taposod hidegen, semmi gond nem lesz. A koromszűrőnél (DPF) meg az a lényeg, hogy ne 50nel menj 5-be, és 1000-res fordulaton erőltesd, hanem fordulaton kell tartani, 2 decivel fog igy többet enni. Mert ha a DPF elromlik és cserélni kell, akkor az is nagyon drága (ki lehet iktatni de nem ajánlatos). Turbó ha elromlik az is drága, de arra úgy tudsz vigyázni, ha max 15 ezer km-ként cserélsz olajat, de a legjobb olajat vedd bele, és tuti semmi gond nem lesz akkor.

Én csak ajánlani tudom.

2015. ápr. 12. 10:10
 3/3 A kérdező kommentje:
Koszonom a vàllaszokat....volt autom egy bmw e60 525d ahoz elèg dràga volt minden pont ezèrt adtam el...ès nem szeretnèk mèg egy dràga autoba vàgni...mert akkor feleslegesen adtam el...ès most ez van a kozèbpontba aranylag ahogy olvasgattam nem olyan hu de vèszes a szervizelès....persze kettostomegu meg pàrjai minden autohoz dràga....
2015. ápr. 12. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!