Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » FE 5W-30 motorolaj másfél év...

FE 5W-30 motorolaj másfél év után trutymós lesz?

Figyelt kérdés

Ebből a motorolajból vásároltam másfél évvel ezelőtt:

[link]

Most, amikor beöntöttük az autóba, azt láttuk, hogy az aljából zselé állagú valami ömlött be a motorba. Az olaj bontatlan volt, a kupak alatt zárófóliával volt ellátva, ami sértetlen volt és egy egyenletes hőmérsékletű pincében állt a megvásárlás után. Természetesen azonnal leengedtük és egy másik kannával másik típusú 5W-30-as olajat öntöttünk bele.

Igazából három kérdésem van:

- Látott már valaki hasonló esetet?

- Van valakinek tapasztalata az ENI i-Sint FE 5W-30 olajjal?

- Mi a csudát jelent a doboz oldalán az, hogy eco-friendly?

2015. ápr. 9. 19:44
 1/4 anonim ***** válasza:
A motorolajnak is van lejárati ideje ami után bedöglik (az adalékok) föleg ha hidegben volt sokat tárolva.
2015. ápr. 9. 19:52
 2/4 A kérdező kommentje:
Az OK, hogy van lejárati ideje, de tudtommal még az ásványi olajoknál is 2 év, a szintetikusaknál pedig 5 év a tárolhatóság. Ez pedig szintetikus volt.
2015. ápr. 9. 20:16
 3/4 A kérdező kommentje:
És a pincében a legnagyobb hideg kb. 5 fok lehetett.
2015. ápr. 9. 20:20
 4/4 anonim ***** válasza:

Válaszok a kérdésedre:

1.igen láttunk már hasonlót, de azt hiszem, ettől a hírtől, Te problémád még nem oldódik meg.

2. nincs tapasztalatom ilyen olajjal, mert még nem használtam. Ugyan miért is használtam volna M.országon, amikor ez, MÍNUSZ 30 (!) Celsiusra van kitalálva!

3. környezetbarát terméket jelent, vagyis "nem annyira" káros a természetre./állítólag/

2015. ápr. 10. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!