Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Heel and toe átlagos autón?

Heel and toe átlagos autón?

Figyelt kérdés
Szóval van a heel and toe technika, amit főleg versenyeken alkalmaznak a pilóták. Kipróbáltam én is a Renault Thalián, tényleg nagyon hatékonyan és finoman lehet igy motorfékezni. Csakhogy egy dologtól parázok, mégpedig hogy nem káros ez igy a kuplungnak, hogy benyomott kuplunggal gázfröccsöket adok? Mert a sportautókban sportkuplung van azok gondolom birják az ilyet, na de a mi kis Thaliánk?

2015. ápr. 9. 19:22
 1/4 anonim ***** válasza:

A Thaliád szinkronizált váltója nem igényli a dupla kuplung-gázfröccs technikát a visszaváltáskor. No persze ha egyenes fogazású verseny váltó van benne, akkor szükséges...

:D

2015. ápr. 9. 19:48
 2/4 A kérdező kommentje:

Ja igen, nyilván nem ralizni akarok vele.

Hanem például jövök 100-al, le akarok lassitani 50-re mert jön a falu, és visszateszem már 70-80-nál 4-be, hogy dolgozzon a motorfék. És ekkor adok egy gázfröccsöt hogy ne szakitsa le a fejem.

Vagy akarok kamiont előzni ami 80-al megy, visszateszem 3-ba, és ugyanez. Ilyenkor alkalmaznám.

2015. ápr. 9. 20:02
 3/4 anonim ***** válasza:
77%

Pont ezzel tudod kímélni a kuplungot. Ha csak ráereszted, akkor azért lassul hirtelen, mert ahogy a motor átveszi az alacsonyabb fokozat fordulatszámát, megfeszül az egész hajtómű. Ez elsősorban a kupplungot gyilkolja istentelenül.

Ha adsz egy gázfröccsöt, mielőtt ráereszted a kupplungot, akkor azért nem lassul hirtelen, mert ezzel megemeled a motor fordulatszámát így nem a kupplungot feszegeted, hogy felpörgesse.

Tehát ez a módszer kíméli a kupplungot. Én is így csinálom a Civiccel (110000 km kupplungprobléma nélkük, úgy hogy már használtan került hozzám).

2015. ápr. 9. 21:02
 4/4 A kérdező kommentje:
Szuper, köszönöm a választ.
2015. ápr. 10. 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!