Hogyan sötétíthetők fólia nélkül az ablakok?
Van a sima fólia,és van a törésbiztos fólia.
Ha másból nem,az árából meg fogod tudni különböztetni őket.
Köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak!
Meg fogom próbálni Húsvét után az Ajkai üveggyárat, egyelőre nem érem el őket.
Ha új autót vennék, akkor tényleg ez lenne a legegyszerűbb. Most viszont a legolcsóbb árkategóriájú használt járgányok közül válogatok. Így a motor, futómű az elsődleges szempont, az üveget elintézem vásárlás után.
Az nincs itthon, inkább sárral kenem be, az olcsóbb is. :D
Alaposan utána fogok járni a műszakiztatás szabályainak, nehogy utólag legyen probléma. Hallottam egy olyat, hogy helyben megmérik a fényáteresztő képességet, és az összegzett értéknek kell megfelelőnek lenni. Magyarul ha mondjuk legalább 70%-ot át kell eresztenie, és eredetileg 90%-ot ereszt, én pedig 75%-osra sötétítem, akkor az még megfelelő.
Néztem videót a törésbiztosról, azt kalapácssal sem tudták betörni normálisan. A sima könnyen törhető kalapácssal, de kézzel még fóliázás nélkül is nehéz kitörni belülről az üveget. És nekem az utóbbi számít: hogy egy esetleges baleset esetén az oldalsó ablakokon is távozni lehessen, ha az ajtó nem nyílna. Persze csinálhatnám azt is, hogy sima fóliát teszek rá, és tartok egy kalapácsot a kocsiban, de ezt nem szeretném. Szóval a fóliázás helyett olyan megoldás kellene, aminél kézzel is törhető marad az üveg.
Még azon is gondolkoztam, hogy bontóból veszek sötétebb üveget és azt teszem be, vagy talán van olyan utángyártott, ami eleve sötét. Ennyi infó alapján már el tudok indulni, köszönöm a tippeket!
Ha fóliát tennék fel, akkor mindenképp kérnék műbizonylatot. Most a fóliázás alternatíváját keresem, így nem tudom van-e egyáltalán műbizonylat. (Pl. ha eleve egy sötét üveget (fólia nélkülit) szerzek egy bontott kocsiból, vagy ha az első hozzászóló ötlete alapján hőkezeltetem stb.)
Hát igen, tényleg előről jön a legtöbb hő. Viszont ha nem is lesz tökéletes a megoldásom, valamennyit biztos számít majd, hogy az üvegfelületek összesen 75%-a le lesz sötétítve. Persze ha létezik jobb megoldás, akkor szívesen váltok, de egyelőre nem jut eszembe semmi, mert a klíma már megvan.
Nemtudom milyen autód van,és milyen a fizikumod...
-De nem a fólia miatt nemfogod tudni kitörni az üveget kalapács nélkül,azt garantálom..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!