Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jogosítvány nélkül vezetni...

Rollyka5 kérdése:

Jogosítvány nélkül vezetni nem közúton csak lakott területen mivel büntetendő?

Figyelt kérdés
8 hónapom van a jogosítvány megszerzéséhez mármint hogy nekiálljak az elméletnek és 14 hogy a vezetésnek...de szeretnék gyakorolni csak így lakott területen...eltilthatnak a jogosítványtól így is? Előre is köszönöm és normális kommenteket csak.Köszi!

#büntetés #autó #KRESZ #vezetés bírság
2015. ápr. 5. 22:37
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Apáddal kimész egy madársejárja helyre és ott szépen lehet. Vagy földúton vagy akárhol.
2015. ápr. 5. 22:46
 2/6 petizacc ***** válasza:
62%

Közútnak minősül minden közforgalom elől el nem zárt út.

És igen, eltiltanak 2 évre és még jól meg is büntetnek!

Hidd el nem azon fog állni vagy bukni a vizsgád, hogy mennyit vezettél előtte!

2015. ápr. 5. 22:48
 3/6 A kérdező kommentje:
Igen ez igaz csak nagyon várom már és szeretek vezetni ezért kérdeztem.
2015. ápr. 6. 02:03
 4/6 anonim ***** válasza:
98%

Saját kertedben azt csinálsz, amit akarsz. Más kertjében is. Feltéve, hogy el van zárva a közforgalom elől (kerítés, kapu). Minden egyéb esetben (erdő, földút, szántóföld, töltés, teszkóparkoló) pontosan ugyanaz az elbírálása a dolognak: engedély nélküli gépjármű-vezetés. Díjazása pedig pénzbírság és két évig terjedő eltiltás.

Más kérdés, hogy ha a szántóföld mellett a földúton porolsz, jó eséllyel a kutyát sem fogja érdekelni.

2015. ápr. 6. 08:22
 5/6 anonim ***** válasza:
95%
Nem leszek álszent, én is apám mellett, dűlőutakon tanultam meg a vezetés alapjait, nem a tanfolyamon. Ez egy olyan (jog)szabályszegés amit erkölcsileg semmiképpen nem szabad elítélni. Tényleg inkább egy kietlen helyen kéne elkezdened neked is. Persze, ha akad valami olyan ami elzárt terület az jó, mert ott eleve legális jogsi nélkül vezetni. Ami még járható út, viszont költséges, hogy egy oktatót megfizetsz és az ő autóján vezetsz, tanfolyamon kívül.
2015. ápr. 6. 08:36
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Előzővel kell egyetértsek.

Nekem sincs jogsim. Kreszt májusban fogom megcsinálni.

A határba (földút) rendszeresen engem kivisznek vezetni. Senki nem ellenőrzi. Rendőrök nem járnak arra. Azt, hogy hogy induljak el, váltsak stb. a többiektől jobban megtanulom szerintem és nem az van, hogy legyen még plusz óra.

2015. ápr. 7. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!