Piaggio NRG MC3 típusú robogó, miért nem megy?
Figyelt kérdés
használtan vettem,mindene tökéletes,viszont,ha emelkedőn állok meg,akkor "ledadog".Csak áll,de nem indul el,olyan a hangja,mintha lefulladni készülne.Kicsi gázadásra,fokozatos húzásra,nagy gázra,mindenhogy.DE ez nem mindig alakul így,valamikor semmi probléma sincs ezzel.Hideg-vagy meleg motorral is próbáltam,ezt csinálja.Nem értek a robogókhoz sajnos.Köszönöm a segítséget2015. ápr. 5. 20:13
1/9 szerencses85 válasza:
Körülbelül hány százalékos a lejtő? Illetve még az a kérdésem, hogy utcán hogy megy?
2/9 A kérdező kommentje:
84 a vége,ezt autóval mértük le,nagyon jól gyorsul,ha elkapja a fordulatot,talán túlságosan is felpörög.Nincs síró hangja,de 9-11 ezret forog,intenzív gyorsulásnal.
2015. ápr. 5. 20:25
3/9 A kérdező kommentje:
nem nagy emelkedő,kapubejáró,és elfelejtettem,bár ez nem sokszor van,de sík úton való indulásnál is csinálta már.
2015. ápr. 5. 20:27
4/9 szerencses85 válasza:
És a lejtő mekkora volt? Ha nagy, akkor valamilyen szinten természetes. Nekem 50-es váltós motorom van, és az is alig bír felkapaszkodni némelyiken. Fél deci nem egy erőgép :)
5/9 szerencses85 válasza:
Értem. Görgőket, illetve a kuplungpofát érdemes lenne megnézni.
6/9 A kérdező kommentje:
bonyolult a cseréje? Érdemes mindkettőt cserélni egyszerre?Szeretném itthon javítani,van némi elképzelésem,de hA bonyolult,akkor inkább szerelő.És nagyon köszönöm a válaszokat!
2015. ápr. 5. 20:30
7/9 szerencses85 válasza:
Nem bonyolult, ha érdekel a dolog, és van műszaki érzéked. Nézegess a YouTubeon videókat, (konkrétan akár az NRG-re keress rá) onnan nagyon sokat lehet tanulni. Sok szerencsét!
8/9 szerencses85 válasza:
Ja, egyébként hogy a kérdésedre válaszoljak. A görgők a hajtásnál vannak, és úgy működnek, hogy a centrifugális erő hatására egy tányéron kifelé mennek, így lesz normális és dinamikus a gyorsulás. A görgők súlyával lehet variálni, hogy milyen mértékű. Általában akkor szokott lenni ilyen hajtásbeli gond, ha a görgőknél valami gond van, esetleg az ékszíj vagy a kuplungpofa kopott el.
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2015. máj. 13. 20:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!