Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Benelli 49X robogó kicsit...

Jakob kérdése:

Benelli 49X robogó kicsit lomhának tűnik egy másihoz viszonyítva. Mi lehet a probléma?

Figyelt kérdés

Szia! Pár éve használtan vettem egy Benelli 49x típusú (50 ccm, fekvő Minarelli blokkos, kína) robogót. Szépen, hiba nélkül megy, de összehasonlítva a kollégám ugyanilyen motorjával az enyém érezhetően lomhább, gyorsulás és végsebesség tekintetében is. (Az enyémnek olyan 65 kph a vége a másik pedig 73 km/h körül van sík terepen). Ő szalonban vette, ott szerelték ki a „fojtást” is, de nem tudja (és nem is érdekli), hogy mit csináltak vele annak idején. Az enyém használtként került hozzám (1500 km volt benn), nem tudom, hogy mit módosítottak rajta.

Ami fix, 70 es főfúvóka van benne, gyári légszűrő, NGK BR8HSA gyertya, a kipufogóból pedig kikerült a fojtás. A súbertűt leraktam a legalsó pozícióba, eddig ez tűnik a legjobb beállításnak. Így most maximum 9000 rpm et tud (ez kb 65 kph), míg a másik lazán viszi a 10 et. A variátort még nem néztem, majd ha kicsit javul az idő.

Van vkinek tippje, hogy mi lehet a probléma? Vmi rosszul lehet beállítva, vagy kihagyhatták a bejáratást és emiatt csökkent a teljesítménye? Mekkora lehet a jó fúvókaméret? Illetve a márkatársaktól kérdezném, a tiétek mennyire megy?

2015. márc. 31. 10:35
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!