Valaki, aki képbe van ezeket le tudná írni nekem, vagy autószerelő, vagy esetleg tudja ezeket?
1. Effektív teljesítmény meghatározása
itt nekem is van egy ötletem szerintem mi lehet:
az összes hasznosuló munkával járó teljesítmény ( veszteség és munkára fordított energia)
2. fajlagos fogyasztás
Mivel effektívről (vagyis ami valójában a hajtásra fordítódik) beszélünk, akkor a veszteségeket le kell vonni. Na de miből ugye? A gyakorlatban ezt fékpadon lehet lemérni vagyis kiszámolni a leadott nyomatékból és a fordulatszámból. Kérdés még hogy a hajtáslánc veszteségével számolunk e, mert nem elég a motor teljesítményét tudni, az a leghasznosabb ha a kerekek által leadott teljesítményt számítjuk. Ez már eléggé effektív. Tuningoláshoz persze elég lehet csak a motor paramétereit mérni a hajtásláncé meg annyi amennyi.
A fajlagos fogyasztás megmutatja hogy egy kilowattóra leadott energiához mennyi üzemanyagot kell elégetni a motorban (grammban adják meg általában).
köszönöm !
amúgy vizsgázom évvégén, ez a 2 dolog meg nem volt tiszta, de vannak szempontok a tételben és abba van benne ! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!