Ti is furcsán néztek egy 25-30 éves férfira ha segg hülye a kocsikhoz?
Nem, nem nézek rá furcsán, elfogadom, hogy egyszerűen nem érdekli, nem ért hozzá..
Elvont gondolkozású festő haverom is ilyen...
Akinek nincs jogsija ilyen korban, lehet, hogy Phd-re készül, és nem volt ideje, kedve ilyen dologgal foglalkozni...minek is, amikor az apja sofőrje fuvarozza.
megasztán..."mindenki ért hozzá"... mi az a hozzáértés? pláne társaságban...
Én se tudtam, tudok hozzászólni. Nem rég lett meg a jogsim. A focihoz se tudok, azt meg nem érdekel. :D
És? Viszont én olyanhoz értek, amihez a legtöbb ember nem.
Nem vagyok autószerelő, ha gondja van a kocsinak elviszem hozzá, és megcsinálja. Van miből fizetni, a többi meg nem érdekel.
Egy egyetemista beült hozzám egy rövid útra, talán tíz percig beszélgettünk az úticélig.Ott megkérdezte, ez már villanyautó? Ezt miből gondolod? -mert egész úton nem csináltam semmit, és tök csendes a kocsi.
Mondom, ez egy egyszerű minőségi japán autó automata váltóval. Megdöbbent. A családjában nincs autó, ő meg tolmácsnak készül és nem foglalkozik ilyenekkel.
Van ilyen is.
ò ha tudnad milyen keves ember ert valojaban a kocsikhoz :)
Az emberek csak hiszik hogy ertenek hozza kozben meg olyan meredek baromsagokat beszelnek hogy a valodi hozzaertoknek a fule ketteall.
En nem nezek furcsan ra, mindenkinek mas az erdeklodesi kore.
Nekem: Tudod milyen belül egy ilyen sebességváltó? Én úgy megnéznék egyet, olyan érdekes lehet. :D
De a legjobb mikor egy baszott nagy emelkedőn 1.0 szívó benzinnel megyünk, jön a harmadik fokozat, zörög csattog a motor. Megyünk vagy 30-al. Azt hittem visszarakja 2-be, de nem, jött a 4-es. xD
Egy letűnt korszakot idéz, amikor még érteni kellett a kocsikhoz. Hétvégente mindenki a varbiját, meg a skodáját csavarozgatta. Meg hosszabb utakra alkatrészeket vitt. Ma már a motorháztetőt se nyitja ki senki, ha gond van a kocsival. Világít egy lámpa, begurulsz a szervízbe, és másnapra kész.
Jellemzően vidéken tolják még ezt a kocsiszerelős élete. Nyomócsövek, osztókörök, ilyen-olyan turbók. Hobbinak esetleg jó, de már csak régebbi autókon érdemes bütykölni.
A "hozzáértők" többsége valójában csak okoskodik, nagyon kevés azoknak a száma, akik valóban értenek az autókhoz, motorokhoz, és ők sem feltétlenül a szerelők.
Az autószervizelés ma már nagyrészt abból áll, hogy a számítógép által hibásnak jelölt alkatrészt kicserélik.
Kevés az olyan szaki aki egy teljes generálozást, motor, vagy váltó felújítást, esetleg szakszerű tuningolást meg tud csinálni - vannak ilyenek, de kevesen (a kontárok nem közéjük sorolandók)
Jobb bevallani, ha valaki nem ért az autóhoz, mint okoskodva hülyeségeket mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!