Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 3. -jára sem sikerült a...

3. -jára sem sikerült a forgalmi vizsgám. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nagyon elvette a kedvem az egésztől. Az oktatóm szerint jól vezetek, de stresszhelyzetben elkezdek kapkodni.

Eddigi bukásaim okai:

- piros lámpa

- "túl gyorsan mentem" (2-esben, és megálltam, hogy elengedjem a gyalogosokat; de állítólag ez gyors volt) + párhuzamos várakozásnál ferdén álltam be a szegélyhez

- kapkodtam + túl szűk helyre álltam be

Iszonyú a helyzet, nagy csalódás magamban....

Hamarosan 'Pestre költözök, megfordult a fejemben, hogy átmegyek egy 'pesti autóssuliba, és ha kell, kenőpénzzel leteszem....

Még az is olcsóbban jönne ki.

Mivel jelenleg egy vidéki városban vezetek.

Nagyon rossz, mert már az eü-m is megvan, az elsőre meglett.... És ha a forgalmit letenném, minden meglenne.

2015. márc. 26. 17:30
 1/9 Vizéli László ***** válasza:
100%
3 a magyar igazság + 1 a ráadás. Ne vegye el a kedved a vizsga stressz miatt többet hibázhat az ember. Nem fogja azt befolyásolni hogy a későbbiekben hogy fogsz vezetni. Megnyugtatás képen nekem is 4. alkalommal lett meg a forgalmi vizsgám, annyi különbséggel hogy az elsősegély sem sikerült elsőre. 2006 óta van jogsim, rengeteget vezetek, és még csak 1 büntetést sem kaptam.
2015. márc. 26. 17:36
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Van ismerősöm, aki 5-jére ment át.

Nagyban függ a vizsgabiztos hangulatától és az ajándéktól, amit viszel neki.

Én elsőre megbuktam, mert 2 gyalogost nem engedtem át.

Másodjára vezettem 10 percet, zebrán kerültem ki egy bringást és meglett még parkolnom se kellett.

2015. márc. 26. 17:38
 3/9 anonim ***** válasza:
Hogyhogy mit tegyél? Ha már ennyi pénzt és energiát belefeccöltél akkor addig próbálkozz, amíg nem sikerül.
2015. márc. 26. 17:39
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Próbálj annyira felkészülni, hogy ne hibázz.

Ne vigyél senkinek semmilyen ajándékot és pluszt pénzt sem!

Ha mondjuk megbuksz matekból, akkor sem fogsz a tanárodnak ajándékot meg pénzt vinni, hogy átengedjen, hanem többet tanulsz a pótvizsgára.

2015. márc. 26. 17:43
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Ne add fel!

Én is harmadszorra mentem át, pedig minden más elsőre meglett (a KRESZ 10 perc alatt, hibátlanul, a rutin is dicsérettel) gyakorlóórákon átlagon felüli voltam (az oktató legalábbis ezt mondta), és amúgy sosem voltam vizsgadrukkos, de valamiért ezen a vizsgán iszonyúan paráztam:(

Először egy sima jobbkanyarnál vágtak meg, mert amikor szóltak, hogy kanyarodjak, befordultam egy BKV-parkolóba:))), pedig ismertem a környéket! Másodszor nem is emlékszem, mi volt a bajuk, de 5 percet sem vezettem...

Mindkét nap az utolsó vizsgázó voltam, és már reggel óta nyűttem a saját idegeimet, harmadszorra megkértem az oktatót, kifejezetten reggeli időpontot kérjen. A legnehezebb útvonalat húztam, amin amúgy a rendszeres dugók miatt alig jártunk korábban, de átmentem.

Nem tudom, milyen körülmények között vizsgáztál (milyen napszakban, mit kellett csinálnod előtte stb.), de ha bármit tudsz tenni azért, hogy csökkentsd a vizsga előtti stresszt, tedd meg!

2015. márc. 26. 17:56
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek, nagyon kedvesek vagytok!

Igen, csak ilyenkor elgondolkozik az ember, hogy van-e értelme folytatni...

Ha mégegyszer megbuknék, még nagyobb csalódás lenne, és ki tudja milyen hatással lenne rám utána...

Eddig nem is fordult meg a fejemben a megkenés. (itt nincs is)

De még átgondolom, hogy lenne a legjobb. Novemberben lett meg a KRESZ-em, tehát időbn vagyok

2015. márc. 26. 19:53
 7/9 anonim ***** válasza:
A piros lámpa jogos viszont a továbbiakat akár el is nézhették volna, ezek a pesti autózásnál mindennaposak lehet, hogy pénzt vártak.
2015. márc. 26. 20:51
 8/9 vidrush válasza:
Szia,Sajnos ezen a héten tapasztaltam,hogy pénz nélkül kicsi az esélye a sikeres vizsgának föleg pesti viszonylatban...Nekem azt mondták már utólag a bukott vizsga után,hogy igy is ugyis fizetek.10.000FT volt nálam,oktató kiröhögött mit akarok ennyi pénzel, hisz többet kaszál a pótorával mint evvel.30k az alap amit adni kell....Én is most várom az ujabb vizsgát,és a bukásom oka az 3 lefulladás volt, amit az oktatónm idézett elő vagy akasztotta a kuplungot vagy felpöckölte..Sajnos ilyen világot élünk....+60k és lesz jogsim,hozzá tenném nem vezetek rosszul!!!
2015. márc. 31. 19:00
 9/9 anonim ***** válasza:
75%
Utolsó válaszoló, én a helyedbe oktatót váltanék.
2015. márc. 31. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!