Egy 1 tonnás,100 lóerős 250Nm nyomatékkal rendelkező autó kimondottan gyengének számít normál utcai használathoz?
Nem versenyautó, ez igaz. Vezettem én is nagyon sok autót, a munkahelyemen is rengeteg cégest. De normál használatra szerintem teljesen megfelelő. Mégis hallottam olyan véleményt, aki azt nyilatkozta róla, hogy az előzést nagyon meg kell gondolni a 250Nm nyomatékkal.
Ez igaz? Én érzem ennyire rosszul, hogy ebből a szempontból nincs vele nagy gond?
Nagy marha aki ezt mondta. 10kg/LE nem egy rossz arány, pláne a 250Nm nyomatékkal. Ez egy dinamikus kisautó lehet.
1 tonnás kocsikba a legjellemzőbb egy 60-80 ló körüli benzinmotor 110-120Nm-el.
Sportkocsiról szó nincs. Nem menőzni akarok vele a disco előtt, abból már kinőttem. És nem indulnék vele gyorsulási versenyeken, nem arra kell.
Eddig egy 1.6-os benzines autóm volt, ami 115 lóerő és 155Nm-t tud ha 4000-rel pörgetem. Nem érzem erősebbnek ennél, sőt.
Akinek 100 lóerő és 250 Nm kevés normális közlekedéshez az nem életre való.
Meg kell gondolni az előzést? Meg hát, nem hipertérugrást csinálunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!