Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » B kategóriás jogosítvány...

B kategóriás jogosítvány megszerzésének mi a menete? Leírnátok részletesen? Ha beiratkozásra rá 1 hónap múlva kezdődik az elméleti tanfolyam akkor az elsősegélyt célszerű előtte elvégezni?

Figyelt kérdés
Meg hallottam hogy van valami eü is meg orvosi ezek mikor jönnek és mennyibe kerül?
2010. febr. 16. 12:33
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

az elsősegélyt nálunk az oktató szervezte, tehát nem volt olyan, hogy én hamarabb akarom megcsinálni. Árak..nos nekem összesen 8ezer volt, ebből 4ezer volt a dokié,aki egy alkalommal eljött és elmondott mindent, a másik 4ezer meg a vizsgadíj volt. De amit kaptunk a sikeres vizsgáért papírt,az örökre szól, nem jár le, tehát nem kell soha újra csinálni.

Maga a vizsga nem volt nehéz. De mióta én voltam, már változott, lehet az ár is változott, egy ismerősöm nemrég volt, és neki már a követelmény is más volt. Kaptam az oktatótól 2 könyvet, abban benne volt az elmélet meg voltak feladatok is. A vizsga abból állt, hogy bementünk, először a kötelező részt kellett megcsinálni (pl. stabil oldafekvést kellett megcsinálni vkin) utána húzni kellett egy lapot, amin két feladat volt. El kellett mondani hogy abban az esetben mit csinálnánk.

Mikor én voltam, nagyon sokan voltunk vizsgázni, mert más sulikból is voltak és aznap mindenkinek sikerült. Azt hiszem életem egyik legkönnyebb vizsgája volt. (Viszont halottunk olyanról is, akinek előttünk egy héttel nem sikerült, tehát tanulni kell rá. És szerintem nagyon fontos, hogy az elsősegéllyel mindenki tisztában legyen!)

2010. febr. 16. 13:19
 12/13 A kérdező kommentje:
köszönöm a segítséget
2010. febr. 16. 14:10
 13/13 Bajer ***** válasza:
Nekem párhuzamosan ment egy helyen a kresz és az eü tanfolyam, eü-ből vizsgáztam legelőször, utána kresz, majd rutin, végül forgalmi vizsga. A sikeres vizsgát igazoló lappal bementem az okmányirodába és ott derült ki, hogy 1500ft illetéket még nem fizettem, pedig 2 hónappal előtte már be kellett volna. Sebaj, irány a posta és fél óra múlva már a 2 papírból álló jogsimmal mentem haza (vonattal). Az alkalmasságival mázlim volt mert a nagyim orvos, úgyhogy ingyen volt, de szakszerűen megvizsgált.
2012. dec. 9. 01:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!