Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy mazda 6-os autoról lenne...

Egy mazda 6-os autoról lenne szó, ami elvileg törésmentes, nem lettek javítva rajta elemek. Nagyon apró rozsdapöttyök (legalábbis gondolom, hogy rozsdapötty) jelentek meg mindenfelé az autón, az oldalán, a tetején, mitől leht ez?

Figyelt kérdés
Az autó 10 éves, de nem tudom egyszerűen, hogy mik ezek és mitől lehetnek, valakinek valami ötlete, tapasztalata az eltűntetésről?

2015. márc. 16. 21:17
 1/5 anonim ***** válasza:

Mazdak nagyon rozsdasodnak.

A japcsik szarul feluletkezeltek a lemezeket anno.

2015. márc. 16. 22:10
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem köszörültek (flexeltek) mellette, vagy a közelében? A beleégett szikrák szoktak így rozsdásodni.
2015. márc. 16. 22:54
 3/5 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy csak gyanta ami fákról pereg le. Az is olyan színű, mint a rozsdafoltok. Meg kell próbálni eltávolítani őket és akkor kiderül, hogy mik azok.
2015. márc. 17. 09:42
 4/5 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy hegesztettek e mellette, de szerintem nem.

A gyantafoltokra nem tudok mit mondani, nem állt fa alatt.

Próbátam enyhén kaparni a körmömmel, de nem igazán jön le.

Nem tudom, hogy mi lehet, de a hibátlan felületen tűhegynyi pöttyök vannak.

2015. márc. 17. 17:15
 5/5 anonim ***** válasza:

A tűhegynyi pöttyök idővel majd virágozni kezdenek. A kérdésed melletti dátumot nézve, jövő tavaszra tippelek.

Nekem is M6-osom van, ugyanígy virágzik, de nem ez a baj vele. Az ilyesmit az ember csak kijavítja valahogy, aztán ha megint előjön, megint kijavítja :-)

Az igazi probléma a futóműve. A rossz utaktól kikopnak és igénylik a cserét, ami bizony nem olcsó. Persze jó vele menni, tartja az úton szépen, de kéri érte az adót. Ha nem számítom a lengéscsillapítókat és a rugókat, akkor csak az elején lecserélni az összes elemet kb. 300 000 Ft. Ehhez jön még a rozsdásodás....

Ha csak oldalról rozsdásodik, akkor tedd össze a két kezed és adj hálát a Megváltónak, mert akkor csak olcsón megúszod. Akkor van a baj, ha alulról eszi a fene. Márpedig fogja! Az enyém kifogástalan állapotban volt, amikor két éve vettem. Mára megtámadta a rozsda az alját, kivirágzott az oldala és kikopás veszélye fenyegeti az első futómű egyes elemeit. Annyiba kerülne rendbe hozni, mintha még egyszer megvenném az autót. Sok sikert!

2015. szept. 13. 22:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!