Autókereskedő cég, hogy tud autót vizsgáztatni?
Biztos van valami susmus az egészben.
Nekem pl. olyan kocsim van ami NEM műszakilag, de nem állja meg a helyét a vizsgán, néhány magyar beteges rendelet miatt.
Én, mint magán ember nem tudom levizsgáztatni, bárhol is akarom, de amikor elviszem egy normális helyre, akkor ott azt mondják, hogy írjak egy meghatalmazást, mondanak egy összeget, és akár már aznap vagy legrosszabb esetben másnap már mehetek is érte.
Nekem is rejtélyes.
Kapcsolat, és némi jutalék a vizsgabiztosnak.
Nem is az a gond, hogy levizsgáztatnak autókat a kereskedők, a baj ott van, hogy a friss műszaki ellenére nem biztos, hogy a jármű valóban rendben is van.
Kopott fékekkel, rossz futóművekkel, de friss műszakival megkapja a vevő az autót, legyen az ő gondja a javítás.
Vettem egy 12 éves autót kereskedésből.
A műszaki már csak néhány napig volt érvényes, a kereskedő kérdezés nélkül felajánlotta, hogy két nap múlva le lesz műszakiztatva, csakhogy mi nem akartuk ismét megtenni az elég hosszú utat, elhoztuk, a kereskedő elengedte a műszaki vizsga díját.
Elvittük egy műhelybe, s megkértem, nézzék már át...
Fékek rendben, futómű rendben, káros anyag kibocsátás rendben, de a fékcsöveket elette a rozsda, azokat cserélni kell, illetve a hátsó szilentek is cserére szorulnak... a kereskedőnél ilyen "apróságok" nem számítanak, ott simán áttolják a vizsgán.
Műszaki vizsgára csak a forgalmi engedély kellé és a gépjármű... ott nem nyomoznak a tulajdonviszonyok után, azt nézik meg, hogy a jármű megfelel-e, közúti közlekedésre megfelelő állapotban van.
Csakhogy ezt nem veszik mindenhol komolyan, sok kereskedő tudja hova kell vinni a gépet, hogy az majdhogynem állapottól függetlenül megkapja a műszakit - a többi meg legyen a vevő gondja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!