Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 1.8 tddi focus mitől gyengülhe...

1.8 tddi focus mitől gyengülhet el szívódízel erejűre?

Figyelt kérdés

Mi lehet a gond ha hirtelen egyik napról a másikra kb szívó dízel erejű lett az autóm? Mentem vele egy hoszabb utat, nem hajtottam, kb fix 90-100 -al, majd leparkoltam estére, másnap indítom, majd ahogy kiértem a városból gyorsítanék és kb úgy gyorsul mint egy 1.4 benzines. Füstölni nem füstöl csak erőtlen. Mi lehet?

Azt nem mondom h makulátlan volt, eddig amikor pl 3-asban 30 körül adtam egy padló gázt szépen gyorsult füstölés nélkül majd amikor elértem kb 1800-2000-s fordulatot onnantól jócskán füstölt amig el nem vettem a gázt. Sőt 2e -s fordulat felett közepes gázra is füstölt csak kevésbé és mintha szürkésebb lenne mint fekete. Hideg motornál nagy gázra sötét fekete csak.

Emellett ha autópályán megyek 130-140-el utánna kevésbé füstöl, ha viszont pár napig városi forgalomba járok vele, utánna kiérve pályára és gyorsítgatva sokkal jobban füstöl.

2015. márc. 14. 20:16
 1/5 anonim ***** válasza:

8 millió oka lehet, gondolom nincs turbonyomás.

Ez nem igazán a gyakorin javítható autó.

2015. márc. 16. 21:39
 2/5 anonim ***** válasza:
Én is azt mondanám, hogy nincs turbónyomás. De ha számottevően jobban füstöl akkor lehet gyűrűtörés is. Így nehéz konkrétat mondani
2015. márc. 25. 07:50
 3/5 A kérdező kommentje:
Most sokat mentem vele országúton meg pályán, most kicsit jobban megy, de sok városozás után újra elgyengül. Olajat egyébként nem fogyaszt és a fogyija is kb fél-1 literrel csökkent.
2015. ápr. 13. 20:37
 4/5 anonim ***** válasza:
Akkor le van ragadva a geometria a turbóban a sok városozástól
2015. ápr. 14. 07:20
 5/5 A kérdező kommentje:
Szerintem ebben még hagyományos turbó van.
2015. ápr. 14. 07:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!