Érdemes dízelre váltani 20000km fölött? És ha igen akkor melyek az ajánlott motor kategória? (most opel 1.8 van, bővebben lent)
Olyan 20000 és 30000 km fölött "szaladozok" autóval egy évben. Régebben volt egy fekete sorhatos BMW e46-om ami fasza volt csak benyelte azt a 7-8 litert, kb. 4 évig használtam. Egy éve lecseréltem egy 2001-es évjáratú 1.8-as 125 lovas Opel Vectrára ami 6-7 között eszik.Bár a sebesség határokat betartva még télen is ki tudom belőle hozni a 6.2-őt. Egy év alatt azért voltam munkanélküli is kb. 3 hónapig.És így jött ki az évi 20E kilométer.Szóval a legtöbb esetben busszal jártam dolgozni.
Terveim szerint 1 hónapban 1 hetet minimum kocsival járnék melózni.Így napi 40-45km-t tennék meg naponta.Ugye az a fránya koránkelés :)
Amiket autókat kinéztem: A3/golf 3-4 TDI, vagy Astra G
1.7/2.0 TD? vagy 2.2 DTI bertone - Szóval melyik dízel motor megbízható?(azt tudom, hogy talán a TDI a legjobb, opel dízelekről hallottam rosszat is ami nem isuzu motoros)
Amit ráköltenék az olyan 5-600 EFT + az utóm beszámítva vagy eladva.
Szintén saját tapasztalat. Kb 15 ezer km éves futás felett már megtérül a fogyasztásom, mivel e46 320d-m van, most volt egy 5,4 literes átlagom. Ugyan ezt egy 320i 7-8 literrel tudja, durván 3 literrel többel. Főképp nem is a km számít hanem, hogy ne városba és ne rövidtávokra menjünk. Én évi 15 max 20 ezer km re jövök ki de ez csak hosszabb út tehát napi 60km. Szerintem megéri, annyi lehet, hogy kettöstömegü lendkerék csere húzós de egyszer kicsengetsz rá 200-300 ezret aztán 10 évig nem lesz gondod rá. Turbót felujitják 100 körül az is 10 év. Ha adagolós a dizel akkor más gond nem nagyon lesz. Tehát ha kifogsz olyat amiben már cseréltek lendkereket és még turbót is akkor hatalmas mákod lesz mert csak tankolni kell.
Na de melyik típus? Én az adagolósat pártolom( nincs magasnyomásu se kisnyomásu szivattyú, de elektromos porlasztó( befecskendező) se egyéb nyalánkság.
Opelnél ismerős 2.2 DTI zafiráját dicsérte állitólag nincs benne kettőstömegü sem és egész jól megy. De mégis szerintem a legjobb az 1.9 TDI abból a sima nem a pd. Tehát a 90 vagy a 110 lovas 1.9 TDI. Örök élet+1 nap. Az van a Golf 3-4 be is A3 ba is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!