Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Yamaha Mint robogóm karburátor...

Yamaha Mint robogóm karburátor takarírtás óta csökkent. Mi lehet ennek az oka?

Figyelt kérdés
A sibertűt állítgattam mert szétszedtem, szétesett és nem tudtam hogy hol volt. Mikor kapja a legtöbb anyagot a gép? illetve mikor megy a legjobban? Ha a sibertű lejeb van vagy fentebb?

2015. márc. 12. 20:25
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha feljebb van, jobban megy, de nemcsak ettől függ.
2015. márc. 12. 20:39
 2/3 A kérdező kommentje:
Minél fentebb annál több anyagot kap? Gondolom én...:D Ha a karbin a llevegőszűrő csavart ráállítom a tobb benzinre akkor meg mégjobban?
2015. márc. 12. 20:44
 3/3 joco5582 ***** válasza:

Sajnos nem ilyen egyszerű. Nagyon nem kéne elállítani, mert minél több az eltérés az eredetitől annál nehezebb lesz rendbe hozni. Ha csak a súbertű helyzete bizonytalan, akkor a következők szerint járj el.

A súbertű helyzete valahol az 1/3 2/3 gázállást befolyásolja. Tehát ezt a fordulatszám-tartományt kell tesztelni.

Legyen legmagasabb állásban a tű. és azt vizsgáld, hogy 1/3 gázállásból mennyire szépen gyorsul ki a motor.

1-2 próba, azonnal leállít a motor és gyertyát kell ellenőrizni. 2 opció van:

1. Pont helyes a helyzet. Jól megy és gyertyakép is szép őzbarna kiégett. Semmi dolog nincs vele

2. Benzines a gyertya, fulladozik. Sokall. Lejjebb kell tenni egyel a súbertűt

A folyamatot addig kell ismételni, míg a motor jól működik és a gyertyaképe is jó. (max 4-5 :) állás lehetséges gyorsan megtalálod.)

A többi állítócsavart ne állítsd el, mást befolyásol. Ha csak többet benzin kéne a jó működéshez, kannával öntenénk bele, nem finom precíziós csavarokkal szabályozva :)

Remélem segítettem.

2015. márc. 16. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!