Vezérműszíj csere intervallum?
Van aki 30 ezret mond, van aki 50-et és olyat is hallottam hogy 100.000 km...
Szerintem 30 ezer, nem zsidóskodni akarok hanem biztos lenni abban hogy megfelelő időközönként cserélem.
Értem köszönöm :)
Egy 8 szelepes (egy vezérműtengelyes) 1600 köbcentis 18 éves BMW-ről van szó. Direkt nem írtam le, mert csak a lehurrogás menne, de nem baj üsse kő. Köszönöm neked a segítő választ, ment a zöld kéz.
Még egy kérdésem lenne, vezérműtengely mennyiért tudnak felújítani? Átlagba saccperkb?
" Direkt nem írtam le, mert csak a lehurrogás menne,"
A gyártók néha típusonként is eltérő csere intervallumot írnak elő. A szívódízel Caddy-mon 90 ezernél kellett ellenőrizni, és legkésőbb 120 ezernél cserélni, de a turbósnál 90 ezer volt előírva cserére, ennyi volt a szívóé is, ha poros terepen használták.
Aki nem ismert forrásból vesz autót jól teszi ha vásárláskor azonnal kicseréli a vezérlést, mert a km óra állása nem mindig hihető!
Aztán meg legkésőbb 90-100 ezrenként illik cserélgetni. Ha nagyon biztos akarsz lenni a dolgodban, akkor 60 ezernél cseréltess, egy átlag magyar autóba ennyi km, úgyis csak 5 évente kerül bele, és az 5 évenkénti csere jó dolog.
Típusfüggő, a szervízkönyvben benne van. Én megkockáztatnék egy 60.000 periódust egy ennyi idős autónál.
A többit az előző szépen összefoglalta
A minimum 60 ezer km, ezalatt nem kell cserélni.
De sok tipusban 90-120 vagy akár 150 ezret is bir a szij.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!