Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A kocsimról kétszer le lopták...

A kocsimról kétszer le lopták az emblémát? Mire jó ez? Eladják? Mit tudok tenni ilyenkor? Megér egy fel jelentést?

Figyelt kérdés
2015. márc. 9. 11:06
 1/5 anonim ***** válasza:

Ki lehet tenni otthon az ágy fölé, mint díszt. Esetleg el is lehet adni, ha úgy szerelik le. Átlag Jóskának is ugyanúgy lelopják az autójáról, esetleg mikor megtámasztja a kertkaput, letörik. Ha ilyenkor embléma kell neki, nem fog gyárit venni, hanem felmegy a Vaterára és keres egy "teherautóról leesett" darabot, amit lehet, hogy épp a tiédről loptak le. Bár az ilyen célú lopás nagyobb értékű alkatrészeknél elterjedt, az embléma olcsóbb annál, hogy megérje vele vesződni.

Feljelentést tehetsz, de nincs értelme. Felveszi a rendőrség a jegyzőkönyvet, aztán 30, 60 vagy hány nap után kapsz határozatot arról, hogy lezárták a nyomozást. Ha volt térfigyelő kamera a környéken, annak a felvételeit meg fogják nézni, de abból meg annyi fog kiderülni, hogy fekete ruhás, csuklyás férfi, esetleg vasárnap hajnalban hazafelé tartó tökrészeg paraszt volt az elkövető.

Ha nem nagyon látszik a helye és tudsz embléma nélkül élni, felesleges pótolnod. Úgyis csak leszerelik a következőt is.

2015. márc. 9. 11:13
 2/5 anonim ***** válasza:

Mercedes? Azokról szeretik leszedni valamiért. A feljelentés nem sokat ér, hacsak nem tettek nagyobb kárt az autóban (megcsikart fényezés, stb.) az embléma eltulajdonításakor, de kár esetén is csak akkor ér valamit, ha van szemtanú, vagy kamerafelvétel.

Talán eladják, vagy kulcstartóra kerül, vagy csak egyszerűen szórakozott néhány kölyök.

2015. márc. 9. 11:15
 3/5 anonim válasza:
szórakozásból lopkodják, menőznek velük, főleg Mercedest, mert azt a könnyű letörni, mivel kiáll alapból a kocsiból, nem kell feszegetni
2015. márc. 9. 11:23
 4/5 A kérdező kommentje:
Honda
2015. márc. 9. 11:28
 5/5 anonim ***** válasza:

Sokan csak hobbiból lopják le hogy menőzzenek vagy egy közeli iskolás hülye gyerek gyűjti őket és neki így egyszerűbb beszereznie. Bár az hülyeség ha ő lopja le kétszer is, lehet hogy egyszer egy hülye volt lehet másodszor valakinek pont kellett a sajátjára.

Én is jártam már így hogy az opelemről lelopták az emblémát akkor úgy voltam vele nagy ügy, amikor kedvem volt elmentem a közeli bontóba ott a srác odavitt egy garázsba ahol annyi opel hűtőrács volt szétdobálva mint az őrület mondta hogy válasszam ki melyik kell és szedjem le magamnak, 100 Ft-ot kért el érte hoy meghívja magát kávéra a közeli automatánál. Erre én fel is raktam az autómra és 1 héttel később egy autós állt meg a házam előtt egy másik opellel és arra lettem figyelmes hogy épp matat valamit az autómnál, kimentem ő eldobott mindent ami a kezébe volt és csak annyit makogott hogy csak megigazította, és akkor számon is kértem a dologról hogy az elözőt is ő nyúlta-e le, és akkor mondta hogy nem, mert az övét is pont akkor nyúlták le mert kiderült hogy 2 utcával arrébb lakik az illető és majdnem az összes autóról lelopkodták az emblémákat, ami igaz volt mert a szomszédom autójáról még a hátsó feliratokat is leszedték. Sőt valakinek egyedi szelepsapkáit is lelopkodták meg a dísztárcsáit is. Persze az illető lebukott és kiderült hogy egy 16 éves kölyök volt akinek ez volt a hobbija hogy ilyeneket gyűjt és a garázs ajtaját dekorálja ezekkel ki :D Kapta is a pofont a szüleitől és minden károsulttal meg egyeztek akinek nagyobb kára lett, mert sok autónak a fényezése is bánta.

2015. márc. 9. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!