Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ladában nincs gyújtás, mi...

Ladában nincs gyújtás, mi lehet a gond? (Többi lent)

Figyelt kérdés
Tehát, ami kábel kijön a trafóból, már az sem szikrázik. Szóval a gyújtáselosztóhoz már nem is kerül áram. A trafó ki lett cserélve, de utána sem volt. Műszerfalon van jelzés. Index is van, stb. Hol keressem a hibát?

2015. márc. 7. 14:30
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Előző vagyok..

Ne legyen már nehéz egy próbalámpát csinálni. 5-10-20W-os izzó 2 szál dróttal.

Ha jó helyre dugdosod, mindent "mesél"..

2015. márc. 7. 19:28
 12/16 anonim ***** válasza:

Mit mesél?

Ha testre és ráadott gyújtásnál a trafó 15-re teszed, akkor ha ráadott gyújtásnál világít, ott a trafónál az áram.

Ha a trafó 15-re és 1-re teszed, akkor, ha:

világít, akkor épp zárt a megszakító

ha nem világít, akkor éppen nyitott...

Legyen üresben és kézifék behúzva!

2015. márc. 7. 19:32
 13/16 A kérdező kommentje:
Kösz a többi választ.
2015. márc. 8. 09:04
 14/16 A kérdező kommentje:
Lenne még egy amatőr kérdésem. A trafón a két bekötési ponthoz az van írva, hogy BAT és RUP. Ha jól gondoltam, akkor a RUP-ra kell a két kábelt tenni és a másikra értelemszerűen az egyet? Mert erről nem találtam leírást. Sehová sem voltak ilyenek írva.
2015. márc. 8. 09:55
 15/16 anonim ***** válasza:

Ott van a linkelt kapcsolási rajzon!

Igen a BAT-ra megy 1 (kék/fekete) a másikra a 2.

1 megy a megszakítóhoz, 1 meg a ford.mérőhöz (gondolom).

2015. márc. 8. 17:36
 16/16 A kérdező kommentje:

Az BAT-ról a gyújtáskapcsolóba megy.

De a lényeg, hogy van áram a trafóban. Ki is jön, csak nem mindig :S Kábellal elvileg nincs gond, mert az akkunál ki lett próbálva egy égővel és világított normálisan. De van még 2 trafó pluszba, azokkal kipróbálom, aztán majd kiderül.

2015. márc. 8. 20:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!