Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nagyobb kapacitású akkú?

Kerékhegyi károly kérdése:

Nagyobb kapacitású akkú?

Figyelt kérdés
Motoromba 12V 5A/órás akksi van,már eléggé gyengélkedik, nagyobb akksi,mondjuk 12V 7A/órás,nagyobb teljesitmény nem kárositja az elektromos berendezéseket? Inditásnál jobb lenne!
2015. márc. 4. 08:16
 1/10 anonim ***** válasza:
55%

-nem árt neki,ha nagyobb,sőt még jobb is

-egy példa, az 5 literes tankot kicseréled egy 7 literesre,az sem lesz rosszabb,

2015. márc. 4. 09:10
 2/10 Dörmögő ***** válasza:
100%
Sokan írják hogy nem árt a nagyobb aksi. Ez igaz is egy bizonyos szintit. A gyári előírt aksinál maximum csak a soron következő nagyságot vegyél bele, nagyobbat már inkább ne. Mert a nagyobbat tovább tart feltölteni is, és ha esetleg már picit merült, akkor a motor nem fogja tudni ugyanannyi idő alatt feltölteni teljesen ha rövid távokat mész. Ez másodlagos szulfátosodáshoz vezethet, ami a töltéskor már nem oldódik vissza, és cellazárlatos lesz az aksid ami onnantól kezdve álló helyzetben is lemerül.
2015. márc. 4. 10:05
 3/10 anonim ***** válasza:
Valaminek vissza is kell töltenie, aminek bizony véges a teljesítménye. Az eredmény az lehet hogy még pont jó és feltölti rendesen, vagy pedig nem fogja bírni feltölteni, az akku állandóan félig lemerült állapotban lesz ami szulfátosodáshoz vezet, ergó az akku hamar kimúl. :D
2015. márc. 4. 10:39
 4/10 anonim ***** válasza:

Én nagyobb aksit vettem az autómba. Gyári az 55ah volt. Amit vettem bele az 72ah.

Azért vettem nagyobbat hogy ez háha tovább bírja majd mint a gyári kicsi. Mert hogy a nagyobba nem esik le annyira a feszültség. Nekünk rengeteget van indítva és keveset van vele menve. Szóval így sem úgy sem tudna feltöltődni a mi aksink legyen az 55 vagy 72 ah. Szóval egy 3-4 havonta felrakom tölteni akkor is ha teljesen jól indít még.

2015. márc. 4. 14:11
 5/10 dirtboy ***** válasza:

2-3 hozzá szóló,nincs igazatok

attól hogy nagyobb kapacitású akut rak bele még az indítás ugyan annyi áram kivételével jár,és ugyan annyi áramot kell aztán vissza tölteni.

2015. márc. 4. 15:38
 6/10 Dörmögő ***** válasza:
Optimális esetben csak az indítási energiát kell visszatölteni, de nem mindig minden optimális.
2015. márc. 4. 15:48
 7/10 anonim ***** válasza:

Motorról van szó, nem kocsinál!

5A és 7A... Gondolom nem kocsiba akar ilyet rakni, és IGEN, a motorok tekercsei nem bírnak korlátlan méretű akkut feltölteni.

2015. márc. 4. 18:30
 8/10 dirtboy ***** válasza:

már megint butaság

gondolom a 10% jár a fejedben de tudod és a 74Ah akut is 2A-ral töltöttem de fel lehet még 0,8al is.

2015. márc. 4. 19:37
 9/10 Dörmögő ***** válasza:

Kis amperrel is fel lehet tölteni a nagyobb akut, csak tovább tart.

A kérdező esetében az AH majdnem a másfélszerese, ami arányaiban nézve nem kevés. Ha a nagyobb kapacitású aksit választja akkor én a helyében azért időnként rámérnék az aksira, és ha szükséges hálózatról rátöltenék.

2015. márc. 4. 20:18
 10/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat,a vásárlás miatt irtam, egyes gyártók,12V 5AH-ra értem megadja az inditóáram kapacitását is! Az egyiken 30-50 vagy akár 60A! Nyilván a 60-as mellett döntenék, de lehet hinni az adatoknak?
2015. márc. 5. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!