Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől remeg a szimszon?

Mitől remeg a szimszon?

Figyelt kérdés
Frissen összerakott szimszon sztár ha be van rúgva (indídtva) alapjáraton annyira remeg hogy még a csavarok is leesnek! (én már arra is gondoltam hogy esetleg fél)

2015. márc. 2. 23:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Parkinson-kóros.
2015. márc. 5. 10:56
 12/17 anonim ***** válasza:

simson star akkor turbós...

Megkérdezhetem honnan van 70-es dugód (47mm) ami ehez a blokkhoz való?

Csak mert sehol nem találok az enyébe 47-es dugót de még 44-eset se ami (60ccm)

Nem lehet hogy 51-es blokk van benne amin nincs hengerfej felfogatás és ezért remeg ?

2015. márc. 5. 20:21
 13/17 joco5582 ***** válasza:

Komolyan, azért a turbós blokk elég jellegzetes. Feltételezzük már hogy tudja :)

Egyébként komoly remegés szerintem a következő lehet.

1. Háztáji módszerrel lett összerakva. Kalapáccsal ütve vágva. A főtengely sonka úgy elment, hogy az már érezhető

Ezt azért zárnám ki mert egy 6,7 százados főtengely ütés esetén is beleér a lendkerék az alaplapba. Tirisnél tuti láttam.

2. Tiris lendkerék szabályozása teljesen elment. Egyébként sincs a toppon a gyári kiegyensúlyozása, ha meg leejtették, vagy netalán az egyik mágnes már kezd kilazulni, komolyat tud ütni.

3. A turbós lapát helytelenül lett felcsavarozva és pont nem a műanyag, hanem az alumínium fajta. Így jelentős kiegyensúlyozatlanság lett.

Egyszerű kizárni, le kell venni megnézni mit csinál nélküle

4. Egy 70-es henger\dugóhoz, bizony a gyári 50-es főtengely kiegyensúlyozása nem jó. Ennek a dugónak a súlya sokkal nagyobb. Megoldás a főtengely statikus kiegyensúlyozása címszó alatt van és szinte biztos esztergályos segítséggel lehet orvosolni.

5. Valami belsőség kimaradt :). Tipikusan hézagoló gyűrű fel lett cserélve. Egy század helyett 1 mm van. Csavar nem lett meghúzva, zégergyűrű eltört, kijött a nútból stb.

6. Mindezek kombinációja :)

Remélem segítettem

2015. márc. 6. 17:02
 14/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat

A hengert dugóval, gyűrűkkel együtt vettem hengerfaragótól

( [link]

2015. márc. 13. 01:04
 15/17 joco5582 ***** válasza:
Erki L. -től vetted?
2015. márc. 13. 11:56
 16/17 anonim ***** válasza:
Kösz
2015. márc. 13. 21:26
 17/17 anonim válasza:
Ki az az allat aki egy star ba 70-es hengert rak istenem segits e bolondon
2016. okt. 1. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!