Hogy fogyaszt kevesebbet az autó? Motorfékezve, vagy üresben gurulva a lámpáig?
motorfékkel nem eszik az autó viszont hamarabb is lelassulsz,van hogy a kettőt egymás után célszerű használ ni és nem csak az egyiket.
én pl haza felé az úton kb 600-700méterekt elgurulok autóútnál korforgó előtt,ha egyből motorfékeznék akkor idő előtt lelassulnék és még gázt kéne adnom utána.
ezért egy jó darabig üresben gurulok és csak mikor már olyan a távolság akkor rakom sebességbe és motorfékkel lassítom tovább.
fel kell mérned az adott szituációban nálad mi a helyes megoldás.
minden esetre motorfék 0 fogyasztás,üresben való gurulás alapjárati fogyasztás.
Mindenkibe berögződött ez a dogma, hogy motorfékkel 0 a fogyasztás, csakhogy azzal senki sem számol, hogy 100-ról 50-re (beérkezel egy faluba) motorfékkel 300 méter alatt lelassulsz, mig üresben elgurulsz 600-700 métert, mire 50-re lelassulsz, és közben eszik az alapjáraton ketyegő autó 0,01 liter üzemanyagot. Ja és üresben gurulva abszolút semmi nem kopik, mig sebességben hagyva intenzivebben kopik a motor (a motornak nagyon nem jó a motorfék), a váltó, a kuplung, meg minden. Ja és semmit sem spóroltál.
Amúgy hozzáteszem, hogy én is motorfékkel + nagyon enyhe fékkel szoktam 50-re lassitani, igen, ez a károsabb szerintem, csak annyi, hogy nem szeretem fenntartani a forgalmat, meg 70-80-al gurulgatni ott, ahol 100-al lehetne haladni.
Milyen karburátor van a zsigulidon? Az "újabb" vákuumos karburátorokban már van olyan elektronika, ami motorfékezéskor elszegényíti, vagy teljesen megakadályozza a keverék beáramlását, vagyis 0 közeli fogyasztás elérhető vele.
Amúgy van erről cikk is róla: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!