Milyen 50 ccm-es robogót vegyek?
Akkor szerintem egy simson-t kéne venned:
-viszonylag olcsó
-bárhol kaphatsz használtan
-karbantartani elég egyszerű
-Kezelése is pofon egyszerű
-És a teljesítménye talán jobb mint egy sima robogónak, persze nem minden esetben
Igen, Simson tökéletes 15 éves lánynak. A rendszeres ledöglés és folyamatos benzinszag meg ne zavarjon...
Vegyél egy robogót. Yamaha Aerox, Gilera Runner, stb. Ezek tökéletesek iskolába járáshoz.
Nagyon köszönöm a válaszokat! :) (Ment a zöld mindenkinek.)
Jöhetnek még, ha van ötlet! :D
hát százezerből nem tudom..
az egyik fontos szempont, hogy nagykerekű legyen, illetve ne az a picike kerék , ami minden gödörben döccen egy nagyot....
aztán nem árt, ha négyütemű...nem annyira büdös, szebb a hangja..
a legolcsóbb talán mégis egy jól karbantartott szimó..
megbízható, főleg, ha nem barálja senki, hogy tuningolja.
akkor örök darab.
Ne vegyél se Aeroxot, se Runnert, mondom úgy, hogy egy Runner tulajdonosa vagfyok, és nagyon szeretem :D
Az Aerox nagyon túl van árazva, a Runner is, de mellé még elég sokat is esznek, sulibajáráshoz fölösleges, és 100 körül nem is lehet venni.
Az én tippem a Honda X8-RS.Sokkal egyszerűbb szerkezet, nagyon megbízható, Honda blokkos és olcsó (120-140 között már vannak jók), nem mellesleg egy csajnak kifejezetten jól áll.3 litert eszik, olajból sem kell bele túl drága, 70-75-öt megy, jó rajta a fék.
Ha érdekel akkor 100.000ért eladom neked a Malaguti F12met.
Nekem bevált csak én már autóval járok.
Egyébként azt kell nézni hogy ne kínai legyen mert azok bóvlik. A 2T a jó, a 4T elég lomha és ha valami gondja van akkor költségesebb a javítása, ráadásul a legtöbb 4T az kínai.
A Simó egy letűnt technológia, már akkor is elavult volt, amikor kitalálták. LEhet, hogy van még olyan Simson a világon, amihez nem kell hozzányúlni párezer kilométerig, de ritka mint a fehér holló, és aztán azt is orrvérzésig szerelgetni kell.
Szerintem négyütemű robogót vegyél. Nem olyan hangos és büdös mint a kétüteműek, nem kell olajjal tökölni, sokkal nyomatékosabb és csak fele annyit eszik, mint kétütemű társai. Vagyis ugyanannyi pénzből kétszer annyit tudsz vele motorozni :) Cserébe mondjuk picit drágábbak, mint a kétüteműek, de megéri a felár. Annyi még, hogy a kétüteműek mehetnek akár 70-75-öt is ha lendületet kaptak, míg a négyüteműek 50-60-nál nem nagyon szoktak gyorsabban menni. De azt legalább hosszabb időn keresztül és megbízhatóbban teszik.
100 körül már lehet használtakat kapni, van is pár Suzuki meg Honda a hasznaltauto.hu-n.
Honda, Suzuki, Yamaha, Aprilia, Piaggio, ezek közül érdemes válogatni szerintem. Érdemes nagyobb kerekűt nézni, az kevésbé ráz, zötyög. A kiskerekűeket alapvetően nem a magyar utakra találták ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!