Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire kevés az a 60 ló az...

Mennyire kevés az a 60 ló az 1.4-es F Astrákban?

Figyelt kérdés

Igazából ez lenne az első saját autóm, tehát az igényeim nem túl nagyok :) 70% országút, 30% (kis)város arányban menne, pályára szerintem soha, vagy csak nagy ritkán tévedne fel, hegyek-dombok meg abszolút nincsenek itt a Dél-Alföldön.

Szerintem nekem nagyjából pont elég lenne, de azért szeretnék megkérdezni valakit, akinek több tapasztalata is van, vagy esetleg volt ilyenje, hogy mennyire elég ez a hétköznapokban?

2015. febr. 25. 17:38
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

60 lóerő az bőven elég arra mint amit leírtál,

-régebben is vidáman autóztunk a 26 LE-s Trabikkal,a 45-ös Wartburgal ,a 60-as Zsigulikkal,a 75 LE-s Lada 1500 meg már sportautónak volt mondva,

2015. febr. 25. 17:57
 2/10 anonim ***** válasza:

Nekünk is ilyen van, első autó. Mivel az F Astra alig 1 tonna, ezért nem olyan vészes. 1-szer volt gond, az Alpokban, egy erősebb emelkedőn, de nagy gázzal ott is ki lehetett hozni saját erejéből.

A végsebesség 150 fölötti, de a km-óra általában +10-et rárak. Előzésekhez érdemes visszaváltani, de tudtommal ez az erősebb autókkal is így van. Előnye: az ország legolcsóbb alkatrészei, minden szerelő ismeri

Városi tempóban már ennyi is tud dinamikus lenni.

Hátránya: modernebb motoroknál már több erőt kapsz, alacsonyabb fogyasztással

Kb hasonló dinamika, mint a kicsit erősebb, de mázsákkal nehezebb kocsiknál: mint a 80 lóerős Stilo, vagy a 75 lóerős G Astra

2015. febr. 25. 19:07
 3/10 A kérdező kommentje:
Igen, a fenntarthatóság is fontos szempont, a tiétek mennyit fogyaszt?
2015. febr. 25. 19:25
 4/10 anonim ***** válasza:
közlekedni elég, én 1.2-es puntoval járok, az is hasonló erejű, pályára sosem megyek vele, országúton 90-100-at simán tudja akármeddig tartani, még emelkedőn is
2015. febr. 25. 19:42
 5/10 anonim ***** válasza:

Katalógus szerint város 10, országút: 6, vegyes 8.

Amikor mértem, novembertől februárig, 4 emberrel 7-8 liter közt fogyasztott 2 város között.

Amióta egyedül használom, nem mérem, gondolom 6.

2015. febr. 25. 19:42
 6/10 anonim ***** válasza:
Szerintem ne vegyél astrát,de csak azért mert nagyon unalmasan fapados autó, és én igazából utáltam. De téged nem érdekel, akkor végül is jó vétel, mert olcsó a fenntartása, nem kell törődni vele, és akár a világból is kimegy.. Én biztosan mást néznék, de első autónak jó.
2015. febr. 25. 22:09
 7/10 anonim ***** válasza:

jó jó de...

Ha beültök 4 en+ csomagok és mentek országuton és beértek egy 70 el cammogo teherautót, akkor kb 2 kilóméter mire meg tudod előzni:)

Egyébként ha nem akarsz sportosan autóznié s nem vagy az a minden áron előzős fajta akkor teljesen elég a 60 lóerő.

Nekem volt 1.6 os 75lóerős opelom és elég ilyesztő helyzetek voltak amikor nyáron nyaralni indult a család3csomagok és rám jött az előzhetnék.

Az opelok alulmotorizáltak voltak mindíg.

Az alap motorok most is gyengék az opelokban, a súlyukhoz képest mindenképp.

De nyugdíjas vezetési stilusban a világ végére is elvisznek:)

2015. febr. 25. 22:20
 8/10 anonim ***** válasza:
Ezeknek a gépeknek nem az autópálya ellensége, hanem a nagy forgalmú orszagút. Ha nem 1 max 2 fővel mész, keserves minden előzés. Én 70 lóval járok, hozzá lehet szokni, de a kanyarban 60ra fekező majd egyenesben kigyorsító nyomorékoktól agyfaszt fogsz kapni.:) én is megbízhatóság és olcsóalkatrész párti vagyok.
2015. febr. 26. 08:17
 9/10 A kérdező kommentje:

Igen, így 19 évesen muszáj döntenem, és inkább úgy gondoltam, hogy a teljesítményt feláldozom az olcsóbb fenntarthatóság oltáránál :D

Ebben a kategóriában volt már szerencsém egy 1.3-as Feliciához és egy 1.6-os kettes Golfhoz, ezekhez képest is puding?

2015. febr. 26. 11:32
 10/10 anonim ***** válasza:

Nekem 1.3 swiftem volt 68 pacival (tele tankkal ember nélkül 910kg(lemérve)).

Az opelok híresek arról, hogy a kocsi mindig sokkal nehezebb, mint ami a papíron van.

1 fővel "repítette" a kocsit. Már 3 fővel is sokkal gyengébbnek érezhető volt.

Értem ezalatt azt, hogy 1 fővel 5-ben szoktam 70-ről előzni. Ugyanazon körülmények között 3-4 fővel már 3-ba kellett visszaváltani, ha ugyanakkora táv alatt akartam megelőzni valamit.

A te eseted még rosszabb, mert a kocsi is nehezebb, és a motor is gyengébb, viszont a rövidebb váltó áttételek neked kedveznek.

Nem rossz választás a te igényeidnek, csak az előzést sokkal jobban át kell gondolni, és megtanulni lendületből előzni.

Sok sikert az autó vásárláshoz.

2015. febr. 27. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!