Miért jelentkeznek az autómon ezek a hibák? Lent info!
Nem rég vásároltam egy autót Ford Turnier 1.4 1995.Benzin üzemeltetésű.
Mikor megvettem rögtön vittem a szerelőhöz olajcsere olajszűrő csere, és minden futóműtől kezdve átvizsgálás!
Majd rá pár napra elkezdett eléggé rángatni, majd ha nem adok gázt néha magától menet közben leállt... S aztán egyáltalán nem indult be...
Elektronikai autó szerelő megvizsgálta azt mondta nem kapot áramot mert máshogy volt bekötve! Megcsinálta kapot pár új elosztót, és egy új biztosítékot két kábel közé...
Kb egy hétig nem volt semmi baj, ma azonban mikor megálltam nem akart beindulni megint... Felhítam a szerelőt hogy mit tegyek azt mondta jónak kell lennie, de nem volt jó! Kb 1 óra tevékenység után pöccre beindult... Később is...
Miért csinálhatja ezt velem? Na meg a nagy kérdés menet közben miért áll le?
Észrevettem azt is hogy a duda néha szól néha nem...
Köszönöm szépen! :)
profi motordiagnosztikust ajánlok aki átnézi a gyújtást,valószínűleg ott lesz a hiba.ez az össze-vissza kötözgetés amit csináltak nem túl bizalomgerjesztő.hadd idézzek egy cikkből:
"A ki-kihagyó gyújtással járó motor esetében az égéstérben el nem égetett benzin / levegő keverék a forró katalizátorban ég el. Következménye lehet a katalizátor 1200 Celsius°-ig hőálló kerámia hordozó rétegének lágyulása, esetleg megolvadása, ami akár már egy viszonylag rövid, hibás gyújtással megtett út során is bekövetkezhet. A szakirodalom szerint ha a katalizátorban a hőmérséklet eléri a vázkerámia lágyulási hőmérsékletét, az említett kb. 1200 Celsius°-ot, a kat. akár már fél perc után is tönkremehet!!Ilyenkor egyetlen - szakszerű - megoldás van: a kat. cseréje."
Ma voltam a szerelőnél mer nagyon idegesített! Kicserélte az egyik biztosítékot, majd azt mondta hogy ezek okozhatják: A benzin tankban lévő rozsda, piszok bekerül a szűrőbe és csak nehezen megy át, ezért indul sokadjára, okozhatja az akkumulátor is (de nagyon jól teker pedig már 5 éves lesz), valamint a gyertya is vagy nem kap szikrát vagy nem jó már a gyertya (megnéztem szépen ki van égve bár nem egy mai darab az se) leginkább ezeket közölte velem!
Az mondta hogy ami össze vissza volt kötögetve az ő 100%osan megcsinálta ő szerinte...
Néha csak harmadjára van amikor 10. indításra indul, de van mikor egyből! nem merek hosszabb útra menni vele, pedig a munkám miatt szükségem lenne rá...
Mit gondoltok erről? Vagyek új gyertyákat, meg akksit?
Köszönöm..
Visszavittem a villamossági szerelőhöz... Kíváncsi leszek mitől van ez! (valahogy sikerült neki beindulni és elvitt a szerelőig, majd ott már nem indult).
Jaj és vettem bele egy 45AH Új akkumulátort. Jobban tekert... Köszönöm :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!