Mit kell csinálni hogy a ventillátor ne fújjon büdöset? Csak a pollenszűrőket kell kicserélni?
csak gondolom hogy autóról van szó amiben van klíma is (mondjuk nem ártott volna ilyesmi adatokkal kezdeni a kérdést)
át kell mosatni a kondenzvíz tálcát/csöveket mert valszeg ott pang a trulyi, illetve adni kell neki egy vegyszeres légkondi pucolást, a szűrőcsere is indokolt lehet állapottól függően
Valószínű hogy a klíma elvan büdösödve azt 6-8 havonta nem árt kitisztíttatni. Én is így jártam amikor vettem a használt autót és még halvány gőzöm nem volt mi fán terem az egész dolog, akkor nekem a szerelő srác mondta hogy vigyem el a másik szervizükbe ahol a kollégája átmossa az egész rendszert, persze a baj még nem szűnt meg teljesen, amiről szóltak is hogy ha megmarad a bűz de halványan akkor valószínű hogy egy teljes szűrőcsere is ráférne de azzal 4-6 évig nem is lesz gondom ha vigyázok rá persze. Ezt mind meg is csináltattuk szép és jó lett, akkor mondták hogy egy ideig furcsa vegyszeres szaga lesz így ráérő időmben indítsam be kint a szabadba az autót és kapcsoljam be a klímát maximális fújással és húzzam le az összes ablakot és hagyjam hogy szellőzzön ezt csináljam 5 percig utána kapcsoljak le mindent és alaposan szellőztessem az autót kb 10 percig utána mindent zárjak be és kapcsoljam be a ventilátorokat és ha nem érzem azt a szagot sem akkor már nem is lesz vele baj egy ideig.
Egy alap mosás ráfér fél évente meg havonta egyszer időtől független célszerű bekapcsolni a klímát 3-5 percre hogy picit mozogjon benne a cucc és ne álljon be a levegő, utána már nem kell ha nem muszáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!