Ha valaki menet közben leállítja a motort úgy, hogy sebességben van és így gurul motorfékkel amíg meg nem áll, az károsítja az autót?
Anno a ladámmal szórakoztam ezzel...
Gyújtás levesz,motorfék,gyújtás ráad és robbant olyan a benzin a kipufogóban hogy csengett a fülem xDDDD
1, "menet közben leállítja a motort": menet közben nem állatjuk le a motort! Arra gondolsz, hogy mész valamekkora sebességgel teljesen kikapcsolod menet közben a motort úgy, hogy közben még sebességben is van? Mert ezt kérdezted! Szerintem károsítja, jó ha szét nem szaggatja. Vontatni sem sebességben szokták az autókat. (Volt már olyan veled, hogy ötödik helyett harmadikba tetted...mi történt...attól biztosan sokkal-sokkal durvább lesz)
2, Ha csak arra gondoltál, hogy motorféket használ, akkor itt van néhány információ, de szerintem a motorfék minden esetben egy "tervezett/normál" üzem, ezért nem fogja károsítani, inkább a fogyasztás szokta izgatni az embereket:
3, Ha mégis a teljes leállításra gondoltál, akkor a kormányzárra nagyon figyeljél oda, nehogy valami hasonló módon járjál te is, és a veled együtt közlekedők:
https://www.youtube.com/watch?v=Wx-Pz042vyg
4, Sebességben csúnya munka teljesen megállni, mert az a motor fullasztásával jár, és az sem javallott.
álló motornál:
1. nincs fék szervó
2. van kormányzár
vagyis se hirtelen megállni, se kormányozni nem tudsz, tehát marha gyorsan verd ki a fejedből még a gondolatát is, hogy így spórolj a benzinnel...
meg eleve karburátoros autót üresbe lökünk motorfék helyett a kissebb fogyasztásért, az injektoros meg nem fogyaszt semmit motorféken
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!