Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel G Astra autó hidegen...

Opel G Astra autó hidegen nehezen indul. Mi lehet a gond?

Figyelt kérdés

A helyzet az hogy az autóm 5-6 óra állás után nehezen indul be, sokat kell köszörülni mire beindul, 2 napja úgy jártam vele hogy ez a művelet le is merítette az akkuját így bikázni kellett de utána amikor mentem vele és álltam fél órát majd megint mentem simán bebírtam indítani. Ma reggel a 8-10 fokos garázsba is nehézkesen indult, meg kint a munkahelyemen is 3 fokba 8 óra állás után szintén nehezen indult be. Van amikor simán betudom indítani ilyen időbe van amikor nehézkesen megy. Az akkumulátor picivel több mint 1 éves, töltés minden van mert a generátor tölti rendesen elvégre beindult mindig járás után, csak hosszú állás után megy nehézkesen az indítás.

Az autó nem rég került hozzám, eddig benzinest használtam, most dízeles az autóm és tudom hogy hidegbe más fajta dízel kell bele de mondták hogy hülyeség mert csak felesleges pénzkidobás, amivel egyet értek mert a céges dízel kis teherautót 2 napi hideg állás után bebírjuk indítani pedig szintén normál gázolaj kerül bele.

Az ünnepek alatt -13 fokba állt kint az autó éjszaka és akkor is nehezen de be bírtam indítani. Egy autószerelőre rákérdeztem a dologra ő mondta hogy valami leszívja az akkut de nem tudjuk mi mert nem világít semmi, rádiót mindig kikapcsolom egyedül a rablásgátló és a riasztó ami megy benne.

2015. febr. 18. 16:05
 1/4 anonim ***** válasza:

Sok oka lehet. Először a legegyszerűbbet próbálnám kizárni, a benzinszűrő dugulását.

Indítás előtt el kellene párszor játszani azt, hogy ráadni a gyújtást, várni 20 másodpercet, levenni a gyújtást és azonnal vissza, megint várni 20 másodpercet, utána ismét. Ezek után ha pöccre indul, akkor valószínűleg az üzemagyagszűrő dugult el, vagy az ac pumpa szórakozik.

Az akkumulátort este be kell vinni a lakásba és rákapcsolni töltőre, reggelig.

2015. febr. 18. 16:25
 2/4 A kérdező kommentje:

Első:

Köszi szépen a válaszod. Nekem is 10 perce ezt tanácsolta egyik ismerősöm hogy játsszam el ugyanezt, ő arra gyanakszik hogy a gázolajnak nagyon hideg az idő és nem melegszik így fel rendesen annak ellenére hogy az előmelegítést visszajelző lámpa elalszik. Egyik kollégám is a dugulásra tippelt, de szerinte mindig ezt játszaná még melegen is és nem csak hidegen, mert ő pár éve ugyanígy járt és neki még 2 órás folyamatos menet után is ugyanígy nehezen indult főleg hogy csak 20 percre állt le.

De amit írtál megfogadom, holnapi napon kipróbálom, sokak szerint az akkumulátorral nincs baj mert ennyi indítgatás után normális hogy így lemerül, bár kétlem mert a régi lomha autómnál amibe rossz volt az önindító így elég sokszor kellett játszadozni vele és le sem merült pedig abba még az akku is elég régi volt már.

De várom a további tippeket hátha megoldódik a baj.

Szerelőhöz így is úgy is el kell vinnem mert lassan lejár a műszaki is, de mivel most mindennap kell az autó így szeretném picit elhúzni 2 hétig utána meg már úgy is szerelőhöz kerül.

2015. febr. 18. 16:51
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Az izzítógyertyákat is ellenőrizni kellene.
2015. febr. 18. 18:20
 4/4 Dörmögő ***** válasza:
Hülyeség hogy a gázolaj hibája. Már ősztől kezdve adalékot tesznek alapból a gázolajhoz a töltőállomások, egészen tavaszig. Tehát ha télen tankolsz gázolajat abban van dermedésgátló adalék. Én kezdésnek két dologra tippelnék. Az első körben átnézetném az izzítógyertyákat, ezt tartom legvalószínűbb hibának. Ha nem ez akkor esetleg lehet lyukas üzemanyagrendszer is, ami okán vissza tud folyni a tankba a gázolaj, és így lelevegősödhet a rendszer.
2015. febr. 18. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!