Szeretnék autót venni, de még tapasztalatlan vagyok e terén. Mit gondoltok első autónak ez milyen lenne?
2 hete volt a forgalmi vizsgám és tegnap kaptam meg a jogosítványom. Szeretnék egy saját autót és nem tudom, hogy ez megfelelő lenne e egy kezdő vezetőnek? Kérem véleményetek. Ha ebben az árkategóriában van jobb akkor szívesen meghallgatóm javaslataitokat!
Fiam, hallgass már az itt kommentelőkre basszus! Egyértelműen benzinest vegyél első autónak! Dízelt csak akkor éri meg, ha évi 25-öt mész minimum! Ami a fogyasztásban kevesebb, az az alkatrész árakban és meghibásodásokban bőven több! Dízelnek több baja lehet! Azonkívül sokkal több bennük a km! A 900 ezres H Astrát meg felejtsd el mert attól meg akar szabadulni a rossz nepper, mert szar! Amúgy is nehéz és belül kicsi az az autó! Vezettem az összes Astrát, a H pont egy szar kiadás a többihez képest! Első autónak vegyél F Astrát vagy G Astrát, C Vectrát, első Focust, BMW 318i-t vagy 20i-t, Audi A3-mat, Škoda Fabiát de csak az 1.4 16V motorral (a többi rémesen gyenge)! Amúgy a Fabia rendkívül jó autó, kellemes csalódás, nagyon jó és könnyű vezetni! Nézhetsz még Seat Cordobát, VW Polót. Octavia 1-et nem ajánlom, jó autó, de nem egy kezdőnek, egyszerűen nem fogsz neki örülni. Rázós, hangos. Octavia 2 már rendkívül jó autó, hatalmas fejlődés, de abból a normális állapotú 1,6-1,8 milliótól indul. Írtam sok lehetőséget, válogass! BMW-től meg nem kell félni, hogy sokba lesz mert a 3-masnak és ezeknek a kezdő motorokak (18i, 20i) nem igazán van fenntartási költsége! A durva fenntartási költség az 5-ös BMW-től felfele és a 30i motortól felfele kezdődik! ;)
Válaszodra számítok! ;)
Kezdődik, megjelentek a Bmw ajánlgatók (ezek nem látják, hogy a kérdező nem azt a kategóriát preferálja???). Csak azt ne vegyél, mert a gatyádat is ráköltöd és bukta lesz eladni. Se Audit, mert az is kva drága habár abban az a jó, hogy a VW-kkel kompatibilis sok alkatrészük, amik olcsóbbak.
Ezeket rokonoktól, ismerősöktől tudom, nekik vannak ilyen autók, de ők tele vannak pénzzel és még így is drágállják a fenntartásukat ezen autóknak.
Maradj meg a Focusnál, nagyon nagyon jó autó és nem drága tartani!
Ford dízelt még mindig ne.
Kell neked egyáltalán a kombi? Nem elég egy praktikusabb kompakt? Mennyi pénzed van rá?
Vegyél egy Golf-ot, Astra-t így látatlanban
mert mi van ha hoszabb az auto ?
nekem majd 6m, pedig g3 on tanultam, utanna meg 1 kölcsön trabim volt, mégis be tudok vele parkolni :) igaz volt 2 mazda meg 1 omega is. de hozza lehet szokni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!