Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lecserélnéd az autódat csak...

Lecserélnéd az autódat csak az miatt mert öreg autó?

Figyelt kérdés

Tegyük fel hogy semmi baja nincs, nem eszi a rozsda, megbízható, a felszereltsége is tűrhető...

Az öreg autód legyen mondjuk 16-17 éves.

2015. febr. 11. 10:57
1 2 3
 11/21 anonim válasza:
Én tuti lecserélném, ha lenne rá pénzem. És le is szoktam, mert van ^-^
2015. febr. 11. 11:53
 12/21 anonim ***** válasza:

Én 4-5-6 éves autókat veszek, és eladom őket 9-10 évesen. Nem vesztek olyan sokat igy rajtuk, és mindig viszonylag fiatal autóval járok. De ez a szaladgálós autómra érvényes, mert amúgy autób*zi vagyok, és szeretnék vásárolni régi autókat. Megvan apám 1985-ös Daciája, amit vadi újonann vett anno, na például ezt soha nem adom el, az unokámra is szeretném ráhagyni. De van E34-es BMW-m, és most szereztem be egy W116-ost. Ezeket idővel rendbe fogom rakni, és gondolom látszik, hogy nem az a célom, hogy fiatal legyen az autó, épp ellenkezőleg.

De racionálisan gondolkozva, ha most éppen nem lenne annyi pénzem, akkor bizony egy 1998-as autó is tökéletesen megfelelne (van ott már B5-ös Passat, Audi A4, stb, ezek mind tartós autók)

2015. febr. 11. 12:20
 13/21 Wadmalac ***** válasza:
19 éves a vasam, apró gondokból van vele sok, de közel sem kerül annyiba a rendben tartásuk, mint amennyi egy ugyanilyen kényelmi és teljesítmény-színvonalú kocsi vásárlása lenne. Valószínűleg addig fogom használni, amíg az alkalmi javítási költség egyszer el nem éri az aktuális értékét.
2015. febr. 11. 12:23
 14/21 A kérdező kommentje:
Az is előfordulhat hogy egy 16 éves autó nagyon megbízható, lecseréled egy 8 évesre aminek aztán minden baja van.
2015. febr. 11. 12:32
 15/21 anonim ***** válasza:
Én autóm 1992-es, direkt vettem ezt, és soha nem adnám oda egy ferrariért sem. Szeretem, főleg hogy én újítottam fel.
2015. febr. 11. 15:02
 16/21 anonim ***** válasza:

Igen, sokan abban a tévhitben vannak, hogy vesz egy új autót, és azt hiszi, avval nem lesz baj egy darabig...

Csak amikor kell rá venni egy kettős tömegű lendkereket, meg porlasztócsúcsgarnitúrát, kompjutert, stb...aminek ára kb az eladott autójával vetekszik, akkor üti meg a guta.

És irigykedve nézi a 20 éves "roncsokat" az utakon, hogy hejj, amikor olyanom volt, annak ilyen bajai nem voltak, ha volt is, pár ezerből megvolt...

De hát ugye mindig az a legjobb, ami a miénk, még ha beledöglünk is.

2015. febr. 11. 15:41
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Minek kellett lepontozni a 10-es válaszolót? Ha BMW helyett Opelt írt volna 100% lenne mi?

Szerencsétlenek.

2015. febr. 11. 17:09
 18/21 anonim ***** válasza:
én régit vettem.
2015. febr. 11. 18:43
 19/21 vatafak ***** válasza:
* a miatt
2015. febr. 11. 19:38
 20/21 anonim ***** válasza:

Akkor cserélném le, ha fiatal korában ritkább autó lenne és öreg korára az olcsósága miatt meg már minden hülyegyerek azt venne (na pont mint a Bmw esetében, egy ismerősöm le akarja cserélni éppen ezért, pedig megkímélt az autója).

Amúgy én egy cserén vagyok túl, de azért cseréltem éppen, mert már a valós 200 ezer km-ert elérte és így még eladható volt, igazoltan, eredeti szervizkönyvvel. Még így se volt könnyű az eladás.

Mert nagyon ciki a magyar használtautó vásárló, kevés km-ert akar, hajszálkarcolás nélküli vadonat újnak kinéző autót és azt is olcsón. Ezért vonakodnék gyakrabban autót cserélni, mert idegesítőek a telefonhívások. Már a telefonban rendesen meggyanúsítanak, hogy ez lehet a baja, meg olyan törött lehet, és még az autót se látták. Meg alkudoznak látatlanban. Elhiszem, hogy vannak átverős eladók, de ez nem indok a vevők bunkóságára.

Az egyik beszólt, hogy messziről jönne és azért akar alkudni, hogy biztosra jöjjön. Nem engedtem az árból (gondozott autó volt, szerettem az az autót). Erre azt mondja a bunkója, hogy akkro biztos szr az autó (micsoda logika) és hogy ő majd inkább Németországból vesz. Értitek, 160 km-ert nem jött el mert sokallta az útköltséget, de németbe meg kimegy 1000 km-re (kiszámoltam, az autót annyiért adtam, mint a hasonló megkímélteket a németek+regadó). Aztán a német átvakerálja, ő meg még vigyorog is majd hozzá. Ismerek autóbehozókat és tudom, hogy csalafinták a németek a keleti népekkel szemben.

2015. febr. 12. 01:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!