Autóhifi működési hiba?
Van egy E90-es BMW-m amibe tegnap lett hifi építve.
A rendszer úgy néz ki, hogy a gyári BMW Professional rádió hajt egy pár első 10cm-es Ground Zero komponens szettet, valamint hátul egy pár 10cm-es Alpine koax hangszóró szettet.
Az ülés alatt van egy pár 16cm-es gyári "mélynyomó" ahonnan jelszint átalakítóval le van véve a jel és a csomagtartóban van egy JVC monoblock erősítő arra kötve pedig egy Alpine bandpass mélyláda.
A hiba:
A rendszer a lehetőségekhez mérten jól szól, viszont max hangerőn hallgatva kb 1 óra után a rádió-ról megszűnik minden jel.
Látszólag minden rendesen működik, rádió adókat kijelzi, cd trackeket kijelzi, stb..., de hang az nuku.
Ilyenkor csak az segít ha teljesen leállítom az autót kiveszem a kulcsot újra gyújtást adok.
Innentől megint működik fél-1 órát, aztán megint letilt.
Bár még nem tudtam jobban tesztelni, de úgy tűnik mintha csak nagyobb hangerő esetén csinálná ezt.
Elkézelhető, hogy a rádió végfoka nem bírja tartósan meghajtani a nagyobb teljesítményű hangszórókat?
Esetleg a jelszint átalakító küld valami zavaró jelet, amit a computer hibának észlel?
Lehet, hogy a radió haldoklik?
(Hifi építés előtt ilyet soha nem csinált)
Valakinek van valami ötlete mitől lehet ez?
A műhelynek ahol szerelték, nincs ötletük mi okozza.
Ráadásul mivel nem azonnal jelentkezik éppen ott, nem is tudtam produkálni... :\
Köszönöm a választ, én is valami ilyesmire tippelek, de mitől melegedik túl?
Előtte is hallgattam ugyan ilyen hangerőn, akkor nem csinált ilyet, annyi a változás csupán, hogy nagyobb terhelhetőségű hangszórók lettek betéve.
terhelhetőség nem szól bele inkább az impedancia,lehet nem pont 4ohmos az a ground zero lehet csak 3,7.
általában kerekítik őket,multiméterrel megnézhető a pontos adat.
nyugalmi állapotban kell mérni persze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!