2003as Bmw 318i vagy A4 1,8 T? Hasonló bőrben van mind2. Melyik a megbízhatóbb, melyik szervizigényesebb? A szívómotoros vagy a turbós? Tapasztalatok?
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__657..
Ezek szerint akkor marad az Audi. Az 1.8 turbo motor alul is nyomatékos.
Ezekből az E46-okból 318i motorral a 2004 utániak a megbízhatók.
Az Aud jobb, mert a turbómotor nyomatékosabb, és már alacsony fordulattól 6000-ig nagyon jól húz.
Megbizhatósá szempontjából a józan ész azt diktálja, hogy a BMW szivója megbizhatóbb kellene legyen, a turbómotor sokkal összetettebb. Mégis mindig azt hallom, hogy nem megy a 318i, ez a baja, az a baja, egyenetlen az alapjárat, minig van valami nyavalyája, és maga a motor sem a legsikeresebb konstrukció. Az 1.8T-knek a 90%-a felvan chippelve 180-190 lóra, és ennek ellenére mind futja a 300 ezer kilómétert abszolút hibamentesen. Nekem is volt A4-es 1.8-as turbóval (98-as autó volt), az autó szét volt hajtva, de a motor olyan volt mint a svájci órák, pedig hajtottam, még fiatalabb voltam akkor.
Tapasztalatom szerint az Audi A4 1.8T megbizhatóbb, és úgy általában is jellemző, hogy az Audik ritkábban hibásodnak meg, mint a BMW-k.
Egyértelműen BMW.
Az E46 mind külsőre, mind belsőre sokkal jobb választás mint az Audi. Egyszerűbb motorja van, viszont 2004-től küszöbölték ki a BMW motorjának a kisebb bajait.
Párezer forintos hibák, viszont ha megbecsülöd, nem jönnek elő.
"Egyszerűbb motorja van, viszont 2004-től küszöbölték ki a BMW motorjának a kisebb bajait. "
A nagyobbakat pedig meghagyták :)
Dehogyis :)
Barátom 2004-es E46 318i-jében már nincs meg a kopó hidrotőke hiba az alulméretezett olajfuratok miatt, és egyéb hibák :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!