1évnél frissebb jogsival mit szabad és mit nem?
Szeptemberben szereztem meg autóra a jogosítványomat.
Azzal tisztában vagyok, hogy 1évnél idősebb jogsi kell ahhoz, hogy pl. vontathassak pótkocsit, vezessek mezőgazdasági kisvontatót :D illetve, hogy vezethetek 50ccm alatti egynyomon haladót.
De vezethetek külföldön?
Attól, hogy valaki jogosítványt szerez, még egyáltalán nem jelenti azt, hogy tud is vezetni.
Sok baleset a tapasztalatlan vezetők miatt van.
Még ne foglalkozz se pótkocsival, se külföldi vezetéssel.
MINDENKÉPP úgy gyakorolj, hogy még jó ideig üljön melletted egy tapasztalt sofőr!!! Egyedül NE menj ki a forgalomba!
Számos váratlan veszélyhelyzet adódhat, amit még a kellő rutinnal rendelkezők is rosszul mérhetnek fel.
Ha igazán akarsz vigyázni magadra és másokra, fogadd meg a tanácsomat.
Anno 14 éve én így tettem: nem vezettem egyedül még legalább fél évig. De kétnaponta ült mellettem egy jó sofőr, és megtanított arra is, hogy kell pl. a jeges úton lereagálni az adódó szituációkat.
Azóta is szinte minden nap vezetek, belvárosban és autópályán is. Kb. 200.000 megtett km-nél járok, és balesetmentes a vezetésem.
Nem bántam meg, hogy nem hősködtem... És más se bánta...!
külföldön kur.vára nem tudják a magyar szabályokat... és le is szarják őket...
pl a kamionosoknak kell PÁV vizsga magyarországon, de külfölödön attól még vezethetnek PÁV vizsga nélkül is...
egyedül vezetni nem hősködés, friss jogsival sem...
csak ésszel kell menni
Nem vezethetsz külföldön.
18 évesnek kell lenni ,de ha rövid útra mész akkor talán megkockáztathatod ezt.
Amúgy mi köze ennek ahoz ,hogy valaki kezdő vezetőként mit csinál?
Én is keresztapámmal vezettem kb 1 évig.Mindent amit tudott kb elmondta 35 évnyi tapasztalat és tényleg sokat tanultam.
Mondjuk 19 évesen azért néha elszalad a ló és a gyorshajtást sem vetem meg ,de csak akkor ha érzem ,hogy lehet...
Szóval még ha tudsz akkor vezess óvatosan.
ez a "ne menj ki tapasztalt sofőr nélkül az utcára" nagy butaság.Én is így tanultam meg vezetni.Senki nem volt mellettem soha és mégis balesetmentesen tudok vezetni.
Figyelni kell az órán meg kell tanulni a kreszt és akkor el lehet közlekedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!