Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A hideg motort mekkora fordula...

A hideg motort mekkora fordulatig érdemes pörgetni?

Figyelt kérdés
Van úgy hogy reggel mínusz 10 fokban indulok el. Ti hideg üzemben mekkora fordulaton mentek az autóval? És miután az motor elérte az üzemi hőmérsékletet, azonnal lehet pörgetni a motort (4000-4500 rpm), vagy várni kell még egy kicsit? Ha igen mennyit várjak miután elérte az üzemi hőt?
2015. febr. 8. 14:42
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha már bemelegedett persze. Mire várnál még?

Hidegen próbálom közepes tartományban tartani a fordulatot: 1800-2200 között. Melegen szélesítem a skálát: 1500-3000-ig. 3000 fölé nem igazán szoktam pörgetni, felesleges. De hozzáteszem, hogy az enyém dízel.

2015. febr. 8. 14:51
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
-jól írta elsőke,hidegen nem kell 2000-2500 fölé forgatni,melegen meg mehet
2015. febr. 8. 14:57
 3/7 anonim ***** válasza:
Benzinest hidegen olyan 2200-2700 között érdemes pörgetni minden fokozatban. Ha az olaj és víz is elérte az üzemi hőfokot akkor lehet pörgetni ameddig jólesik.
2015. febr. 8. 15:47
 4/7 anonim ***** válasza:
78%
Így igaz. A benzinest én is kicsit magasabb fordulaton 2000-2500-on tartom hidegen. Se a túl alacsony, se a túl magas nem jó neki. Aztán melegen mehet tiltásig. :D
2015. febr. 8. 17:19
 5/7 A kérdező kommentje:

A túl alacsony miért nem jó neki?

Jó elismerem, aki 1500-as fordulaton megy kilométereken keresztül, az tényleg elég hülye. De ha hideg a motor nem jobb neki ha minél alacsonyabb a fordulat?

2015. febr. 8. 18:08
 6/7 anonim ***** válasza:
nem jó neki ,mert hidegen az olaj nem ken úgy,ezert hidegen nagyon alacsony fordulaton kenési elégtelenség léphet fel amitől nagyon kopik a motor
2015. febr. 8. 19:05
 7/7 A kérdező kommentje:
Utolsó: ha 2 ezres fordulaton pörgetem, a motort akkor nem lép fel kenési elégtelenség? Milyen fordulatnál léphet fel ez a kenési elégtelenség? Kifejtenéd bővebben is, hogy pontosan ennek mi az oka? Mi a helyzet a járatásnál?
2015. febr. 8. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!