Az autónak árt ha 2 hétig áll a szabad ég alatt?
Jézusom,ennyi hülyét?!!?áruljátok már el mi baja lesz az autónak ha rövidebb távokat is megy vele?Ez a behabosodik az olaj amúgy nálam mindent vitt!sok baromságot olvastam már itt az oldalon,de ez mindenen túltesz!
Kérdező a kérdésedre válaszolva,semmi baja nem lesz az autónak,max lemerül az akksi!
9 éves a kocsink, az előző akksi 8 évet bírt, tavaly kellett cserélni, azt is az én hibámból (teljesen lemerítettem), szóval hagyjatok az akksival :D
Azzal pedig én is tisztában vagyok hogy nagyon árt az autónak a rövidtávú használat. A totalcar-osok teszteltek egy középkategóriás autót, 100 ezer kilométert mentek vele a hungaroringen padlógázon, csak annyi időre állították le az autót, amíg kicserélték az olajat. A teszt végén megmérték hogy mennyit kopott a motor, és a motor kopása gyári értékeken belül volt. Ehhez képest aki napi 5-ször beindítja a kocsit és csak 1-2 kilométereket megy, annak 100 ezer kilométer múlva már valószínűleg cserélni kell a kocsi motorját. Haverom például a boltba képes lemenni autóval, ami oda vissza 500 méter sincs. Ősszel kapta meg a jogsit, azóta állandóan kocsival járkál. Meg is lett az eredménye, a váltó felől furcsa hangok jönnek, az autó röfögve indul el, 1 éve viszont még nem voltak ilyen gondok az autójukkal. Szóval tisztában vagyok vele hogy mennyire árt a kocsinak a hideg üzem, de gondoltam jót tenne neki ha a két hét állás alatt mennék vele 20-30 kilométert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!