Skoda Octaviat család részére milyen motorral érdemes venni?
Meg szeretném kérdezni, hogy ha családi autónak szeretnék egy használt Skoda Octaviat, 2010+ évjárattal, akkor melyik motorral lenne a legérdemesebb? Nem hinném hogy túl sokat lenne járva, családnak venném oviba, iskolába, orvoshoz stb hordani a gyerekeket. Ha dieselben lesném 1,6TDI lenne a max, a benzineseket meg egyáltalán nem ismerem. Láttam eladó 1,2 – 1,4 – 1,6 TSI és MPI modelleket. Benzinből egy ilyen tömegű autónál szerintem 1,2 kevés, 1,4 lenne talán az arany középút. De fogalmam sincs arról, hogy mi a különbség a TSI és MPI között.
Szóval ha keveset járnánk, akkor melyik motorral lenne a legkedvezőbb venni? Ha nincs a kocsival gond, van olyan hogy valamelyik motornál magasabb az éves szerviz költség?
Az első pont rosszul tudja.
A dízel csak sokat használt és flottaautónak jó mert a dízel fogyasztása csak akkor kezdvező és nem káros a motornak ha a motor FELMELEGEDETT ami a dízelnél eleve hosszabb idő mint a benzinesnél. A dízeles autóval mire elmész a boltba bevásárolni fel se melegszik és azzal csak kopik az autó és sokat is fogyaszt.
Városi célra csak is benzinest! ÉS a 100 lovast minimum
Nálam az 1-es-3-as válasza nyert.Ha a fogyasztás a lényeg,városban eszik jóval többet a benzines.Azt meg méginkább nem értem minek kellene egy ritkán autózó családnak,oviba,iskolába minimum 100 le??
Egy kisebb nem turbós benzines az olcsóbb vételár miatt lehet alternatíva,vagyis nem TSI,hanem MPI.
:) A válaszok csak a fogyasztást és a teljesítményt vették figyelembe. :)
Egy benzines szervízköltsége mindig kevesebb lesz mint a dieselesé. nem mindegy, hogy egy vezérléscserét mennyiből tudsz kihozni. családi autónak a terheltsége igen sokszor nagyobb, több a csomag, az Octavia-k legendásan nagy csomagterét is tele tudják pakolni egy-egy kirándulás, nyaralás alkalmával. Amennyiben a pénztárca engedi Tsi, az MPI lomha lehet, főleg városban. A diesel fogyasztási előnyét, hosszabb távon hozza be a magasabb szervízköltséggel szemben. Bővebb információkat szívesen megosztok privátban. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!