Miért kaphatók legálisan tuning kiegészítők ha a rendőr megbüntethet érte?
Sosem értettem, hogy legálisan kaphatók webshop-okban, autóalkatrész boltokban, ültetőrugók stb, amit simán beszerelhetsz magadnak, de a jard megbüntethet érte.
Akkor ez hogy van??
Tudom, be kell íratni a forgalmiba és akkor nem szólnak, viszont ezt sem mondja senki, csak miután megvetted és megbüntetnek.
Árulni szabad, használni bizonyos feltételek mellett.
Piát is árulnak, de ha az utcán iszod akkor megbüntetnek.
A rendőr nem azért büntet meg, mert ültetőrugó van az autóban. Azért büntet meg, mert közúton használod. Az autót ugyanis úgy alakítod át, ahogy kedved tartja, a törvény csak a közúti használatot szabályozza. Ha te showcar-t vagy versenyautót építesz, szerelhetsz bele ültetőrugót, LSD-ajtót, stroboszkópos helyzetjelzőt meg amit csak akarsz (versenyautó esetén: amit a technikai szabályzat megenged). De közúton már nem mindent lehet használni.
"Tudom, be kell íratni a forgalmiba és akkor nem szólnak, viszont ezt sem mondja senki, csak miután megvetted és megbüntetnek"
A "nekem ezt nem mondták" hozzáállás életképtelen. Előre kell tájékozódni, ha "nídforszpídeset" akarsz játszani. Utánajársz, hogyan lehet átalakítani az autót, milyen műszaki követelményeknek kell, hogy megfeleljen a beépített alkatrész és úgy vágsz bele a dologba. Ha ész nélkül összevásárolsz mindent, mert "ez pont olyan, mint ami a szkájlájnon volt a fásztenfjúriüszbe", aztán kidekorálod vele az autódat, az a saját felelősséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!