Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Külföldi papiros autót hogyan...

Külföldi papiros autót hogyan vezethetek haza?

Figyelt kérdés

Van egy autó, aminek külföldi okmányai vannak, de itt van Magyarországon és meg szeretném venni. Nincs rajta rendszám.

Ha megveszem, hogyan vezethetem egyáltalán haza?

2015. febr. 2. 13:53
 1/4 anonim ***** válasza:

Sehogy.

Ennyiből ugyan ki nem derül, hogy rendben is vannak azok a papírok, vagy csak van valami papír hozzá, de rendszám, és kötelező biztosítás nélkül egyetlen métert sem tehetsz vele közúton.

Felpakolhatod egy trélerre és elszállítod, vagy elindulás előtt elintézed a szükséges papírmunkákat: legalább ideiglenes forgalomba helyezed, ami nem biztos, hogy olcsóbb kitérő, mint a tréler, vagy a teljes honosítást megcsinálod elindulás előtt.

2015. febr. 2. 16:38
 2/4 A kérdező kommentje:

ideiglenes alatt az E rendszámot érted ami kb 13 ezer ft egy fél évre? Nekem az olcsóbbnak tűnik, mint a trailer (főleg hogy a kocsi tőlem 180km-re van).

Ha E rendszámot intézek rá, azt aznap meg is kapom?

És mi a helyzet abban az esetben, ha a kocsinak van rendszáma, de külföldi okmányokkal rendelkezik? Csak emrt azért feltételeztem, hogy nincs rendszám (tehát nincs forgalomban sem), mert a képeken nincs rajta. Viszont a leírás szerint érvényes külföldi okmányokkal rendelkezik.

2015. febr. 3. 03:06
 3/4 anonim ***** válasza:
Ebben az esetben lábon is hazaviheted.
2015. febr. 3. 16:48
 4/4 advance válasza:
E-s rendszámot akkor ad ki az okmányiroda ha előtte itthon levizsgáztatod.
2015. márc. 1. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!