Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a különbség az olaj csere...

Mi a különbség az olaj csere és a között, hogy csak simán beletöltöm az olajat a motorba?

Figyelt kérdés
2015. jan. 27. 17:04
1 2 3
 11/25 szántóvető ***** válasza:
akkor te csak utántöltöttél,én értettem félre.
2015. jan. 27. 17:30
 12/25 A kérdező kommentje:

ma 17:29

Édesapámtól örököltem a kocsit,amikor átadta nekem,akkor akkor a nivó pálca maximum és minimum között volt az olajszint,gondoltam most ránézek,és láttam,hogy a minimum csikon van pont,vagy egy kicsivel alatta.Hát hogy mennyi km mentem ezzel az olajjal,azt nem tudom,kb olyan 10 ezer körül lehet.Nekem azt mondták,hogy egy kevesett nyugodtan rálehet önteni.Így kb egy fél vagy hármondegyed flakont ráöntöttem,most kb megint a minimum és maximum között van.Most tényleg ekkora hülyeséget csináltam??Mit tegyek most akkor?Mit javasoltok?Amikor meleg volt a motor,úgyöntöttem amúgy bele.De most mit tegyek? légyszi adjatok tippet!

2015. jan. 27. 17:34
 13/25 A kérdező kommentje:

ma 17:30

Jó de ezt nem értem!!Mi a különbség az utántöltés és az olajcsere között?Mennyit szabad utánatölteni és mikor?Meleg vagy hideg motornál?Mikor melyiket kell csinálni?

2015. jan. 27. 17:37
 14/25 anonim ***** válasza:

Na az ilyenek miatt félek autóba ülni.Halvány lila gőze sincs az autóról, max annyit tud róla hogy piros szinű és jogsija van.No comment.

Na de tárgyra térve.Neked most olajat kellett volna cserélni vagyis kiengedni az összes benne lévőt majd friss olajjal teletölteni.A legjobb amit tehetsz hogy veszel annyi olajat amennyi kell a kocsiba, ami benne van azt meg leengeded (vagyis szólsz valakinek mert ha te csinálod akkor max felrobban valami) és beleöntöd amit vettél.

2015. jan. 27. 17:42
 15/25 anonim ***** válasza:
8.-as vagyok le irtam...meleg le állitot motornál ha lehet víz szintes talajon nézünk olaj szintet.Ha akkor hiányzot annyi amenyit ütána töltötél semmi baj,de ha hideg nem be inditot motornál,vagyis reggel vagy mit tudom én amikor még el sem inditotad persze hogy nem jól mutatja a nivó pálca ezt tanultunk is :) nem de?na akkor való szinü több van benne mint kellene,de ha meleg motornál nézted és akkor is kevés volt akkor ok.De én a mondó vagyok, cseréldtesd le az olajat ,ne töltögesd már úgy is sok van benne ahogy mondtad,10 ezer km-ig nem lesz gondod vele
2015. jan. 27. 17:45
 16/25 anonim ***** válasza:
Akkor töltögetünk amikor eszi az olajat,magyarul baj van már a motoral
2015. jan. 27. 17:49
 17/25 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm.Most se pénzem se időm nincs lecserélni az olajat.Meleg állapotban és hideg állapotban is,a minimum alatt volt egy kevéssel.Majd utána öntöttem kb háromnegyed flakon omv-s olajat.Most kb a minimum és a max között lehet kb.Szóval a kérdésem,hogy most nagyon elrontotam?Mert nekem holnap le kellene vezetnem 500 km,ezzel az autóval.Szóval elmehetek így vele?Nem lesz semmi baja?Ne szívassatok,hanem tényleg írjátok le,mi baja lehet neki és most így egyáltalán elindulhatok e vele.
2015. jan. 27. 17:52
 18/25 A kérdező kommentje:

ma 17:49

Igen nem mai autó,talán az a baja,hogy nem éppen mai darab.De lekopogom,egyébként semmi baja.

2015. jan. 27. 17:54
 19/25 anonim ***** válasza:
Persze nyugodtan el indulhatsz vele nem lesz semmi baja,azért ha lesz rá pénzed cseréld le ,és figyeld nézd meg ha oda értél vele az olaj szintet ,egyébként milyen autó?
2015. jan. 27. 18:00
 20/25 A kérdező kommentje:

ma 18:00

Oká hát nagyon remélem nem lesz baja.Amúgy Ford mondeo 1.8 16V,ennyit tudok.:)1999-es évjárat,kombi.:)

2015. jan. 27. 18:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!