Mi a különbség az olaj csere és a között, hogy csak simán beletöltöm az olajat a motorba?
ma 17:29
Édesapámtól örököltem a kocsit,amikor átadta nekem,akkor akkor a nivó pálca maximum és minimum között volt az olajszint,gondoltam most ránézek,és láttam,hogy a minimum csikon van pont,vagy egy kicsivel alatta.Hát hogy mennyi km mentem ezzel az olajjal,azt nem tudom,kb olyan 10 ezer körül lehet.Nekem azt mondták,hogy egy kevesett nyugodtan rálehet önteni.Így kb egy fél vagy hármondegyed flakont ráöntöttem,most kb megint a minimum és maximum között van.Most tényleg ekkora hülyeséget csináltam??Mit tegyek most akkor?Mit javasoltok?Amikor meleg volt a motor,úgyöntöttem amúgy bele.De most mit tegyek? légyszi adjatok tippet!
ma 17:30
Jó de ezt nem értem!!Mi a különbség az utántöltés és az olajcsere között?Mennyit szabad utánatölteni és mikor?Meleg vagy hideg motornál?Mikor melyiket kell csinálni?
Na az ilyenek miatt félek autóba ülni.Halvány lila gőze sincs az autóról, max annyit tud róla hogy piros szinű és jogsija van.No comment.
Na de tárgyra térve.Neked most olajat kellett volna cserélni vagyis kiengedni az összes benne lévőt majd friss olajjal teletölteni.A legjobb amit tehetsz hogy veszel annyi olajat amennyi kell a kocsiba, ami benne van azt meg leengeded (vagyis szólsz valakinek mert ha te csinálod akkor max felrobban valami) és beleöntöd amit vettél.
ma 17:49
Igen nem mai autó,talán az a baja,hogy nem éppen mai darab.De lekopogom,egyébként semmi baja.
ma 18:00
Oká hát nagyon remélem nem lesz baja.Amúgy Ford mondeo 1.8 16V,ennyit tudok.:)1999-es évjárat,kombi.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!